Cornuri cu marmelada de struguri
Reteta asta e mai de demult, dar abia acum am gasit-o prin fisierele „puse la pastrare”. Am si uitat de ea, noroc ca aveam si textul in care trecusem ingredientele, caci altfel nu stiu cum ar mai fi vazut lumina internetului 🙂 Am copt o varianta de cornulete in doua culori, care sunt senzationale si arata nemaipomenit, desi sunt mult mai migaloase de realizat. Reteta de baza e aceasta, de cornuri cu marmelada de struguri. Se fac repejor si sunt foarte bune si peste vreo cateva zile, aluatul ramane pufos. Le puteti umple cu orice fel de gem dulce-acrisor sau cu nutella. Sunt delicioase.

Ingrediente pentru reteta de Cornuri cu marmelada de struguri
- 3 oua
- 4 linguri zahar,
- 1 plic de drojdie uscata sau 1 cub de drojdie proapsata
- 1/2 plic praf de copt
- 300 ml lapte caldut
- 200 ml ulei
- 600 – 700 g faina
- marmelada de struguri sau orice alt gem dulce acrisor pentru umplutura

Mod de preparare pentru reteta de Cornulete in doua culori
Intr-un un bol incapator dizolvati drojdia cu laptele caldut. Adaugati praful de copt, ouale, zaharul, uleiul si mixeti vreo 2 minute. Presarati apoi o mana de faina, in ploaie, acoperiti bolul cu un prosopel si lasati la loc caldut o ora.
Dupa o ora adaugati faina si amestecati. Veti obtine un aluat ferm, dar elastic. Cantitatea de faina care va intra in aluat este cuprinsa intre 600-700 gr, pentru ca depinde de calitatea acesteia, dar si de modul de framantare.
Luati cate o bucatica de aluat si intindeti cu sucitorul, pe masa infainata, in forma alungita, de triunghi. In capatul lat puneti cate o lingura generoasa de gem si rulati apoi aluatul.
Puneti rulourile in tava peste o foaie de copt si dati apoi la cuptor, (preincalzit) si coaceti la foc moderat (cam 160 grade) 30-40 minute.

Intre timp preparati un sirop de zahar ars in care veti scufunda apoi cornuletele fierbinti imediat ce le scoateti de la cuptor.
Sunt absolut delicioase.

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Saratele din foietaj cu sos de rosii
Lasă un răspuns