Apricot cake
Uneori ma intreb ce pot face cu o conserva de piersici. Mai exact cu un compot de piersici decojite in suc dulce, o conserva de piersici de la Sun Food. Imi plac tare mult tartele si prajiturile cu fructe dulci-acrisoare si incerc sa folosesc ori fructe congelate ori fructe din compot, asta in perioadele de iarna-vara, cand nu avem cum ne bucura de fructe prospete. De data aceasta am incercat o varianta simpla de apricot cake, o prajitura cu piersici tare usor de preparat. Si bunuta rau! Nu aveti nevoie nici de multe ingrediente si nici de abilitati sau de mult timp pierdut in bucatarie. Este o prajitura cu blat dens si usor umed, nu foarte dulce, genul acela de prajituri de casa ce se pot consuma dimineata la un ceai sau langa o cupa mare de inghetata.
Asa ca, luati si dati un Save retetei.
Ingrediente pentru reteta de Apricot cake
- 1 conserva compot piersici decojite
- 250 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 64 gr unt moale
- 100 gr zahar tos
- 4 oua
- 1 lingura zeama de lamaie
- un praf de sare
Mod de preparare pentru reteta de Apricot cake
Treceti prin blender doua piersici decojite ( 4 jumatati ). Intr-un bol amestecati untul cu zaharul. Mixati pana ce amestecul devine spumos. Adaugati cate un ou pe rand si mixati bine dupa fiecare.
Amestecati faina, praful de sare si praful de copt. Adaugati amestecul de unt si piureul pasat de piersici.
Incalziti cuptorul la 200 grade.
Luati o forma rotunda, cu inel, de 18-20 cm diametru. Ungeti-o cu unt si tapetati-o cu hartie de copt. Turnati compozitia in tava si nivelati. Adugati din loc in loc restul piersicilor din compot.
Dati tava la cuptor pentru 50 de minute la 170 gade, fara ventilatie.
Scoateti tava de la cuptor si lasati sa se raceasca inainte de a taia in triunghiuri generoase.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Cartofi cu rosii si branza la cuptor
Lasă un răspuns