Sirop de zahar ars
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Sirop de zahar ars este o reţetă foarte simplă şi uşor de făcut în casă, folosită intens pentru însiroparea diverselor blaturi de tort sau prăjiturici.

Ingrediente pentru Sirop de zahar ars
- 8 linguri de zahăr
- 2 căni de apă
- 1 plic zahăr vanilat
- o fiolă de esenţă de rom
Mod de preparare pentru Sirop de zahar ars
Se pune zahărul într-o crăticioară pe foc şi se amestecă continuu până acesta devine lichid. Trebuie avut grijă să nu se ardă sau să se caramelizeze şi nici să facă bule.
Când acesta s-a topit frumos se toarnă o cană de apă, stingându-se tot acest zahăr fierbinte.
Se trage de pe flacăra aragazului şi se mai toarnă o cană de apă. Se amestecă bine până se dizolvă totul şi devine un lichid clar şi yummy-yummy…
Se adaugă apoi zahărul vanilat şi esenţa de rom.
Când e rece se poate lucra cu el pentru însiropare.
Baftă şi spor la lucru!
7 Responses to Sirop de zahar ars
Lasă un răspuns
«« Previous Post
Pasta de zahar
Pasta de zahar
[…] 100 ml sirop de zahar ars […]
[…] sirop de zahar ars […]
[…] sirop de zahar ars […]
[…] timp ce se coace blatul puteti prepara siropul de zahar ars, iar reteta o gasiti aici, asa ca nu mai explic acum ce si cum. E simplu, doar sa aveti mare grija, […]
[…] sirop de zahar ars pentru insiropat […]
[…] sirop de zahar ars pentru insiropat […]
[…] timp preparati un sirop de zahar ars in care veti scufunda apoi cornuletele fierbinti imediat ce le scoateti de la […]