WordPress Templates

Sirop de zahar ars

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Sirop de zahar ars este o reţetă foarte simplă şi uşor de făcut în casă, folosită intens pentru însiroparea diverselor blaturi de tort sau prăjiturici.

Sirop de zahar ars
 

Ingrediente pentru Sirop de zahar ars

  • 8 linguri de zahăr
  • 2 căni de apă 
  • 1 plic zahăr vanilat
  • o fiolă de esenţă de rom

Mod de preparare pentru Sirop de zahar ars

Se pune zahărul într-o crăticioară pe foc şi se amestecă continuu până acesta devine lichid. Trebuie avut grijă să nu se ardă sau să se caramelizeze şi nici să facă bule.

Când acesta s-a topit frumos se toarnă o cană de apă, stingându-se tot acest zahăr fierbinte.

Se trage de pe flacăra aragazului şi se mai toarnă o cană de apă. Se amestecă bine până se dizolvă totul şi devine un lichid clar şi yummy-yummy…

Se adaugă apoi zahărul vanilat şi esenţa de rom.

Când e rece se poate lucra cu el pentru însiropare.

 Baftă şi spor la lucru!

 

7 Responses to Sirop de zahar ars

  1. […] timp ce se coace blatul puteti prepara siropul de zahar ars, iar reteta o gasiti aici, asa ca nu mai explic acum ce si cum. E simplu, doar sa aveti mare grija, […]

  2. […] timp preparati un sirop de zahar ars in care veti scufunda apoi cornuletele fierbinti imediat ce le scoateti de la […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.