Marmelada de struguri
by Alice Ciobanu
Anul asta am facut marmelada de struguri. Capsunica mai exact! Direct din via socrilor, am umplut o ladita si am transformat-o in marmelada. Am fost foarte incantata de cum a iesit, incat m-am incumetat si am dus si la degustarea de la Diverta. N-am vazut pe nimeni sa se strambe sau sa mimeze ca ar fi incantati de gustul dulce-parfumat al marmeladei de capsunica :P. Asa ca: iote asa imi crescu nasul de mandrie! :)) Glumesc… sunt prea proasta sa ma impaunez :))
Astazi va prezint si voua mica mea isprava adica reteta de marmelada de struguri capsunica.
Ingrediente pentru Marmelada de struguri
- struguri capsunica, o ladita
- 1.5 kg zahar
- 1 lamaie
- 1.5-2 litri apa
Mod de preparare pentru Marmelada de struguri
Am facut in doua ture, pentru ca nu aveam o cratita incapatoare pentru bobitele de struguri. Operatiunea e foarte simpla, dar destul de migaloasa.
Astfel ca incepeti prin a da jos bobitele de pe ciorchine. Spalati-l in cateva jeturi de apa rece. Intr-o oala incapatoare puneti-le la fiert impreuna cu 800-1000 ml apa rece. Eu am pus in doua ture, intr-o cratita de 5 litri, aproape plina cu bobite. Lasati la fiert la foc iute pana se inmoaie toate bobitele.
Scoateti-le si le treceti prin sita pentru a separa pulpa de coaja si samburi.
Pulpa de struguri o puneti iarasi la fiert impreuna cu zaharul, dupa gust…. maxim 800 gr de zahar. Lasati la fiert la foc mic pana scade la jumatate.
Turnati compozitia fierbinte in borcane, inchideti ermetic si lasati la racit in paturi 48 de ore.
Consumati cu pancakes, clatite, cu paine si unt …. cum am facut eu dimineata cand am luat un minunat si relaxant mic dejun, …ha ha… Miruna a dormit pana tarziu dimi…:)
14 Responses to Marmelada de struguri
-
Marmelada d-asta yummy face buna mea! Pune in ea si bucati de dovleac :). Buna rau! Sunt sigura ca si a ta e la fel de delicioasa! 🙂
-
ok! next time…punem si dovleac!
-
-
Nu am mancat niciodata de struguri dar sincer tare asi mai gusta de la tine.
Pup!-
te-astept cu mare drag!
-
-
Ahhh, ce mi-as dori si eu asa ceva…dar n-am struguri, si nici timp sa fac marmelada 🙁 Iau o feliuta de la tine. pup!
-
Cu siguranta o bunatate!!!
-
Peltea am facut, din must;) E de probat si marmelada 😉 Multumim pentru idee! :-*
Lasă un răspuns
O prima intalnire – "Traieste Sanatos"
[…] am facut doua portii, din fiecare iesind 16 briose, o portie cu dulceata de gutui si o portie cu marmelada de struguri Intr-un bol punem apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Mixam pana […]
[…] ca no regrets Si unde mai pui ca marmelada de struguri mi-a adus si un mic premiu Gorpodina de Margaritar 2013 […]
[…] 250 gr magiun, gem de prune sau marmelada de struguri […]
[…] estetice. Eu am copt doua tavi, prima runda de cornulete in doua culori le-am copt umplute cu marmelada de struguri facuta de noi acasa, iar a doua tava simple. Prima tura de cornulete in doua culori au iesit mai […]
[…] gem de struguri (sau orice alt gem acrisor) […]
[…] marmelada de struguri sau orice alt gem dulce acrisor pentru umplutura […]