Grisine de casa
Noua ne plac tot felul de rontaieli si de biscuitei si covrigei. Si parca de cand cu pandemia avem chef seara de rontaiti tot felul de chestii crocante si sarate. Stiu, nu e sanatos, dar uneori o mai comitem. Asa ca am cautat cateva retete de rontaieli, usor de preparat in casa. Asa se face ca pe langa covrigii pretzel, grisinele si-au castigat un mare loc la noi in casa. De data asta va aduc o reteta simpla de grisine de casa, o reteta simpla.
Ingrediente pentru reteta de Grisine de casa
- 500 g faina 000
- 10 g zahar
- 250 ml apa
- 60 ml ulei de masline
- 15 g drojdie proaspata
- 10 gr sare
- ulei de masline pentru masa de lucru
Mod de preparare pentru reteta de Grisine de casa
Lichefiati drojdia cu zaharul. Adaugati apa calduta, uleiul si apoi faina amestecata cu sarea. Formati un aluat nici tare, nici moale, ferm si usor elastic. Lasati-l la crescut pentru o ora.
Indindeti aluatul pe masa de lucru peste care s-a presarat putina faina de gru dur, semola sau daca nu, putin gris.
Intindeti o foaie de aluat de 1 cm grosime si taiati fasii de aluat. Le puteti modela sau rasuci sau puteti sa le lasati fix asa cum sunt. Puneti-le in vata pe o hartie de copt si coaceti-le la 180 grade pentru 15-20 minute. Cuptorul preincalzit inainte.
Scoateti tava si lasati grisinele de casa la racit pe un gratar metalic. Le puteti pastra si timp de o saptamana intr-o punga de hartie sau nailon, la loc aerisit.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Grisine cu gris
Lasă un răspuns