Gogosi berlineze
Mi-era o foarte, dar foarte mare pofta de gogosi. Si am vazut ca zilele astea mai toata lumea din bula mea de facebook coace cate ceva si parca s-auumplut facebook-ul cu poze cu mancare mai ceva ca in vremurile bune cand feed-ul ne era inundat de poze cu pisici. Asa se face ca vreo trei zile am vazut numai paine, gogosi si alte aluaturi. Drept pentru care am incercat o noua reteta de gogosi si anume gogosi berlineze. Sunt dementiale, iar reteta am luat-o de pe lalena.ro pentru care ii multumesc mult, foarte mult. Mirunei i-au placut maxim. Mai ales ca o parte din gogosi le-am umplut cu crema de ciocolata.
Ingrediente pentru reteta de Gogosi berlineze
*din cantitatile de maijos va ies cam 24-30 gogosi, depinde de cat creste aluatul si de cat de mari le faceti voi
- 500 gr faina
- 270 ml lapte
- 20 gr drojdie proaspata
- 60 gr zahar tos
- 2 galbenusuri
- 45 gr unt
- un strop de sare
- ulei pentru prajit
- zahar pudra pentru pudrat
- gem, crema de ciocolata daca doriti sa le umpleti
Mod de preparare pentru reteta de Gogosi berlineze
Mai intai amestecati, intr-un bol incapator, faina cu sarea. Separat lichefiati drojdia cu putin zahar. Incorporati laptele caldut si zaharul si amestecati. Adaugat galbenusurile de au si la final desfaceti si untul caldut in amestetul lichid. Turnati amestecul peste faina si incepeti sa amestecati. Framantati cu mana pe o planseta de lucru infainata bine. Veti obtine un aluat elastic, dar ferm. Lasati-l sa dospeasca la loc caldut o ora.
Intre timp faceti niste patratele de hartie de copt, de 10*10 cm sau si mai micute, cam 24-30 de bucati.
Cand e aluatul crescut, impartiti-l in bucatele egale, micute. Dati-le forma unor bile si lasati-le la crescut pe cate o bucatica de hartie. Acoperiti-le cu un prosopel si lasati-le 40-50 minute.
Intr-o cratita, ceaun de tuci incalziti bine de tot uleiul pentru prajit. Luati cate o bucata de hartie si lasati usor sa se rostogoleasca in ulei bucata de aluat. Prajiti cate 4-6 bucati o data, in functie de marimea vasului. Invartiti pe ambele parti si nu lasati mult pentru ca se vor arde foarte usor.
Scoateti-le cu paleta pe o hartie absorbanta. Apori treceti-le prin zahar pudra. Puteti sa le umpleti cu crema de ciocolata, vanilie sau gem, cu ajutorul unei seringi de bucatarie sau aunui pos cu varf foarte lung si subtire.
Sunt moi, pufoase, dulci exact cat trebuie si sunt absolut geniale!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Gris cu lapte si piersici caramelizate
Lasă un răspuns