WordPress Templates

Minciunele

Aveam pofts de gogosi, dar apoi mi-am amintit ca nu am facut vreodata minciunele, asa ca iata ca vin cu reteta incercata de mine. Sunt usor de pregatit, nu veti nevoie de drojdie. Sunt delicioase. Se prepara un aluat simplu, se prajesc in ulei incins, dupa care se pudreaza din belsug cu zahar pudra.

Minciunele

Ingrediente pentru reteta de Minciunele

  • 230g iaurt
  • 1 oua mari
  • 50 grame zahar
  • esenta de vanilie
  • 10 gr praf de copt
  • 380-400 g faina
  • 10 gr ulei
  • zahar pudra pentru garnisit
Minciunele

Mod de preparare pentru reteta de Minciunele

Minciunele

Intr-un bol amestecam iaurtul cu zaharul si oul. Amesteca pana la omogenizare completa. Adauga esenta de vanilie si un strop de sare. Adauga faina amestecata cu praful de copt. Amesteca pana obtii un aluat usor legat. Incorporeaza 10 gr ulei. Framanta si da aluatul deoparte pentru 15 minute, pentru a se odihni.

Intinde aluatul pe o plansa de lucru usor infainata. Intinde cu sucitorul in foaie nu foarte subtire. Taie in fasii si apoi in forma de romburi sau dreptunghiuri mici. Fa in mijlocul fiecaruia o taietura. Adu unul din capete spre mijloc si trecel o data sau de doua ori prin interior.

Pregateste un ceaun cu ulei in cantitate suficienta. Cand uleiul s-a incins puneti, pe rand, cate o bucata de aluat si prajiti usor pe ambele parti. Scoate-le cu o paleta pentru spumuit, din aceea cu gaurele, si trece fiecare „gogoasa” prin zahar pudra.

Minciunele
Minciunele

Sunt absolut delicioase!

Minciunele


Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.