WordPress Templates

Cartofi cu rosii si branza la cuptor

Am curatat cativa cartofi, dar apoi mi-am dat aseama ca acei „cativa” erau de fapt foarte multi, prea multi ca sa fac doar un piure din ei. Asa ca am dat deoparte vreo 4 bucati maricele si, dupa ce m-am tot gandit ce as putea sa fac cu ei, i-am aruncat intr-o tava in cuptor. Dar inainte de asta i-am inecat in niste sos de rosii dintr-o conserva de rosii Sun Food si putina branza.

Cartofi cu rosii si branza la cuptor

Ingrediente pentru reteta de Cartofi cu rosii si branza la cuptor

Cartofi cu rosii si branza la cuptor
  • 4-5 cartofi
  • 100 gr branza sarata de tip telemea
  • 1/2 conserva rosii
  • o lingura de ulei
  • un strop de rozmarin uscat
  • putin busuioc verde
Cartofi cu rosii si branza la cuptor

Mod de preparare pentru reteta de Cartofi cu rosii si branza la cuptor

Incalziti cuptorul la 200 grade.

Cartofii ii curatati de coaja, spalati si apoi uscati-i cu hartie absorbanta. Taiati-i in felii groase. Puneti-i intr-o tava potrivita pentru cuptor. Stropiti-i cu ulei si putin rozmarin si busuioc. Adaugati peste ei sosul gros de rosii si sa ii adaugati un strop de apa rece. Pentru aceasta va trebui sa faceti pasta continutul unei conserve de rosii. Razuiti telemeaua deasupra.

Dati tava la cuptor pentru 30-35 minute, la 180 grade. Primele 15 minute lasati tava acoperita cu o foaie de aluminiu pentru alimente, dupa care lasati tava descoperita.

Cartofi cu rosii si branza la cuptor
Cartofi cu rosii si branza la cuptor
Cartofi cu rosii si branza la cuptor

Scoateti tava imediat ce sosul din tava s-a ingrosat. Consumati cat este cald.

Este o mancare rapida si simplu de preparat.

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.