Varza cu carnati la slow cooker
Acum ca s-a racorit afara, parca iti vine dorul de o varza cu afumatura, carnati, sunculite. O deliciosenie, mai ales daca ii pui si niste mamaliga alaturi, un ardei iute si un pahar cu ceva tarie de pruna. De cand am primit slow cookerul varza a fost des incercata, dar greu de pozat. Pentru ca de regula bagam slow cookerul in priza si-l lasam peste noapte. De dimineata numai chef de poze nu aveam. Dar sambata am pus slow cooker-ul de dimineata, asa incat peste zi ne-am bucurat de o farfurie apetisanta. Pentru a face si voi varza cu carnati la slow cooker aveti nevoie de ingrediente si, ghiciti? un slow cooker 🙂 Mancarea iese perfecta, nu ai treaba sa stai sa invarti in cratita, si-l poti si uita caci aparatul dupa ce isi termina timpul programat pentru gatit, trece in modului „pastreaza la cald”. De cand am slow cooker-ul primit de la Heinner electrocasnice nu mai gatesc varza, fasole sau ardei umpluti la cuptor. E mult, mult mai delicios. Parol.
Ingrediente pentru reteta de varza cu carnati la slow cooker
- 2-4 carnati de porc
- 1 varza alba, dulce
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- sare grunjoasa
- 2 linguri bulion de casa
- 200 ml suc de rosii
- 100 ml bors de putina
- boia de ardei dulce
- cimbru
- frunza dafin
- boabe de piper
Mod de preparare pentru reteta de varza cu carnati la slow cooker
Mai intai am tocat varza, marunt cu cutitul. Apoi am pus-o intr-un lighenas incapator si am frecat-o cu un pumn de sare grunjoasa. Nu va speriati, varza nu ramane sarata si nici nu veti ramane cu atata sare in mancare. Prefer sa frec varza dulce cu sare (asa am invatat de la ai mei) pentru ca iese apa din varza dulce, varza aceea de vara, acea zeama/apa care iti poate crea un anumit disconfort la burtica 🙂 Inainte de a o pune la gatit, strange varza in pumni pana o storci de apa lasata cu ajutorul sarii grunjoase.
Apoi calesti ceapa tocata grosier in doua linguri de ulei. Adaugi si morcovul dat pe razatoarea mare. Transferi totul in vasul de ceramica al aparatului de gatit. Pui si varza, sucul de rosii, condimentele. Amesteca si acopera cu capac.
Seteaza aparatul de gatit de tip slow cooker pentru 6 ore pe High. Cu o ora inainte de a fi varza „perfecta” adauga borsul de putina.
Freaca si niste malai cu apa, adica prepari o mamaliga. Si neaparat cu niste ardei iute.
Si-acum am fugit sa mai pregatesc ceva la slow cooker. V-am convins sa va luati si voi unul?
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc.
4 deserturi de Halloween
Lasă un răspuns