Fasole cu carne de porc la slow cooker
De cand folosesc slow cooker-ul am incercat tot felul de variante de retete, de mancaruri, o colectie generoasa gasiti chiar aici pe blog. De data asta am facut o fasole cu carne de porc la slow cooker, o deliciosenie de te lingi pe degete. Noi am ras vasul ala de ceramica, nici nu am avut timp sa ne dam seama cand. La slow cooker puteti prepara fasole cu orice va trece voua prin cap sau prin inima, cu singura specificatie ca fasolea sa fie fiarta, scursa si bine fiarta inainte. In niciun caz nu folositi fasolea uscata fara a fi fiarta in prelalabil.
Poate ma veti intreba apoi care e faza si de ce as prepara fasole la slow cooker daca tot trebuie sa o fierb inainte. Pai treaba e simpla: nu o fierbi 🙂 folosesti conserva de fasole boabe de la Sun Food, sau daca tii neaparat sa o fierbi avantajul e apoi ca nu stai langa cratita sa o invarti, sa ai grija sa nu se arda, afume etc. O lasi in vasul de ceramica, alaturi de restul ingredientelor si pleci hai hui. Iti pastreaza si mancarea calda timp de 4 ore apoi. Insa iti recomand sa folosesti conserve de fasole pentru ca in cazul asta chiar faci economie de timp si nici aburi sau miros nu ai in casa.
Ingrediente pentru reteta de Fasole cu carne de porc la slow cooker
- 400 gr carne de porc (pulpa)
- 2 conserve boabe de fasole alba Sun Food
- 2 conserve boabe de fasole rosie Sun Food
- 1 conserva rosii cuburi Sun Food
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- boabe de piper
- cimbru
- sare
- ulei de floarea soarelui
- o cana mare de apa
Mod de preparare pentru reteta de Fasole cu carne de porc la slow cooker
Intr-o tigaie rumeniti pe ambele parti (5 minute in total) carnea de porc, taiata in felii groase. Scoateti si lasati la cald. In aceeasi tigaie caliti ceapa pana se inmoaie usor. Adaugati morcovul taiat rondele mici si amestecati de cateva ori, apoi stingeti totul cu conserva de rosii cuburi.
Transferati totul in vasul de ceramica al slow cooker-ului si adaugati boabele de fasole alba si rosie, scurse de zeama in care au fost conservate si trecute printr-un jet de apa rece. Amestecati cu o lingura de lemn. Incorporati cateva boabe de piper si un fir de cimbru si nu uitati sa adaugati si bucatile de carne. Turnati o cana mare de apa.
Setati aparatul pentru 3 ore pe high. Acoperiti cu capacul si asteptati.
Pentru a fi meniul complet adaugati niste mamaliga calda sau paine de secara (dupa preferinte) si cativa gogosari in bulion. Absolut divin!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Aripioare cu legume la cuptor
Lasă un răspuns