WordPress Templates

Ardei umpluti la slow cooker

Stiti ca de cand am primit slow cooker-ul de la Heinner Electrocasnice, pai tot l-am folosit si extra folosit. Imi place de mor. Urmatorul pas cred ca e un multicooker pentru ciorbite delicioase si fara aburi in casa :)) (visuri!, caci a zis al meu ca nu imi mai ia nimic… prea multe electrocasnice am tot luat in ultimul timp ). Asa ca l-am pus acum ceva vreme, sa faca niste ardei umpluti cu carnita asortata. Noua ne plac ardeii umpluti, iar Miruna mereu cere ba „sarmalute”, ba ” ardei cu carnita, dar eu manina numai carnita!” Asa ca pentru prima data am incercat ardei umpluti la slow cooker.

Pana acum faceam ardei umpluti si sarmale la cuptor, in oala de lut si ieseau tare gustosi. Singurul inconvenient, ca sa zic asa era ca se face oricum caldura in casa. Chiar daca am cuptor electric si coacerea este altfel, dar tot se facea caldura. La cuptor in oala de lut ii lasam cam 5 ore, la 170 grade. La slow cooker i-am lasat 6 ore pe High, dar cred ca 5 ore art fi fost suficient, insa am uitat de ei :)) Despre consumul electric nu pot sa va dau prea multe detalii, pentru ca la noi acasa absolut totul e la „curent” si banui ca slow cooker-ul consuma mai putin decat consuma cuptorul electric. Deci e ok.

Altceva insa este foarte important si vreau sa va destainui: dupa asta prima experienta de preparat ardei umpluti la slow cooker nu ma mai intorc nici la oala de lut si nici la alta cratita pentru cuptorul electric. Ardei umpluti, fasole, varza doar la slow cooker voi prepara. Pentru ca: nu am grija lor, nu invart in cratita, nu am aburi, miros, si pot uita de ei pentru ca dupa timpul de preparare, slow cooker-ul va intra automat in functia de pastrare la cald timp de 4 ore.

Ardei umpluti la slow cooker

Ingrediente pentru reteta de Ardei umpluti la slow cooker

  • 500 gr carne tocata amestec vita porc
  • 7-8 ardei
  • 1 ceapa mare alba
  • orez (eu pun din ochi, cred ca vreo 200 gr)
  • ulei de floarea soarelui
  • o canuta suc de rosii
  • sare
  • un strop de marar uscat
  • un strop de boia de ardei dulceArdei umpluti la slow cooker

Mod de preparare pentru reteta de Ardei umpluti la slow cooker

Ceapa o tocati si o caliti in ulei, apoi o amestecati cu orez, carnea tocata, sucul de rosii, marar, sare si boia de ardei. Amestecati bine si obtineti o pasta, o compozitie cu care veti umple ardeii.

Ardeii ii spalati, apoi le taiati capacul, de la codita si ii curatati de samburi. Dupa care ii umpleti unul cate unul, folosind din compozitia pe care ati obtinut-o mai devreme. Puneti-le capacul inapoi.

Asezati ardeii in vasul de ceramica al aparatului slow cooker. Amestecati 2 linguri de bulion de rosii cu o cana de apa si turnati in vasul ceramic, printre ardei. Ar trebui sa ii cuprinda cam pana la jumatate. Daca vi se pare ca e putina, lasati asa si peste vreo doua ore, eventual mai completai cu putina apa calda. Ardei umpluti la slow cooker Ardei umpluti la slow cooker

Puneti capacul de sticla. Setati aparatul pe High pentru 5 ore.

Asta-i tot! Au iesit niste ardei umpluti aboslut deliciosi, aromele ramana perfecte si umplutura cremoasa si delicioasa.

Voi la ce preparate folositi slow cooker-ul?

Pentru alte retete delicioase si idei de folosire a unui aparat slow cooker te invit sa intri AICI!

Ardei umpluti la slow cooker

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.