Supa crema de cartofi
Toamna vine la pachet cu tot felul de arome si experiente culinare. Am decis toamna de anul asta sa fie toamna cu arome „de acasa”, cu mancaruri calde si care creeaza atmosfera. Poate si putine condimente si mai multe ingrediente simple. Toamna cu gust de „acasa”, cam asa ma gandesc ca va fi blogul plin de retete. Asa s-a intamplat si sambata trecuta cand a fost una din acele zile in care dup-amiaza am gatit la foc continuu pret de 5 ore si-am pozat niste farfurii frumoase tare! Asa ca astazi va aduc spre incantare un bol de supa crema de cartofi cu bacon crocant si crackersi sarati! Nu mai ai nevoie de nimic apoi, poti merge sa-ti plimbi picioarele prin covorul de frunze aramii din Copou. Pentru ca toamna Copoul e mult mai frumos.
Pentru supa crema de cartofi aveti nevoie de un blender perfect, care sa toace, sa marunteasca si sa faca pasta toate ingredientele, si care sa te ajute sa nu-ti imprastie supa crema pe toti peretii. Pentru aceasta aveti nevoie de blenderul G21 Perfect Smoothie Vitality.
- Mai multe retete preparate cu ajutorul blenderului profesional G21 Perfect Smoothie Vitality gasiti aici pe blog!
Ingrediente pentru reteta de Supa crema de cartofi
- 3-4 cartofi albi
- 1 ceapa
- 1 morcov
- supa de legume
- 100 gr smantana grasa ( 30%)
- sare
- piper alb sau rosu
- o frunza de dafin
- ulei de floarea soarelui
- 100 gr bacon felii
- crackersi
- parmezan
Mod de preparare pentru reteta de Supa crema de cartofi
Curatati legumele, taiati-le in bucati mari si puneti-le la fiert in apa cat sa le acopere. Adaugati dafin, boabe de piper, un strop de ulei, sare. Lasati sa fiarba incet cam 30 minute.
Transferati legumele in vasul blenderului. Adaugati smantana si incepeti sa le transformati in pasta, mixand de 3-4 ori (pe sistemul pulse). Adaugati apa in care au fiert legumele si mixati pana ce legumele sunt transformate in pasta fina.
Potriviti de sare si presarati piper alb sau rosu proaspat rasnit.
Daca vi se pare ca supa crema de cartofi nu este suficient de fluida, incoporati amestecand cu lingura, niste apa calduta.
Rumeniti usor si rapid feliile de bacon in putin ulei. Transferati supa crema de cartofi in boluri calde. Adaugati baconul prajit, parmezan. Niste crackersi sunt ideali pentru supa crema de cartofi.
Deci, cum vi se pare? Pentru alte variatii pe „tema supa crema” doar dati un click aici pe blog. Nu veti fi dezamagiti!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Lasă un răspuns
Varza cu carnati la slow cooker
2 Responses to Supa crema de cartofi
Vai ce bine arata supa crema de cartofi!!!Nu stiu de ce niciodata nu am avut ideea sa fac si eu supa crema de cartofi!Dar chiar maine vreau sa o fac!Ce pofta imi e!
Sper sa va placa! <3