Midii inabusite cu sos de rosii
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Despre midii numai de bine si sincer va spun ca abia astept sa mai fac o portie pentru ca prea bune au fost. Si nu numai in felul asta sau cu paste negre, ci si in altfel de retete as vrea sa le pun. Asa ca dragii mei aveti liber sa ma ajutati sa aleg niste retete absolut savuroase cu midii. Ce ziceti, ma ajutati?
Midiile astea se fac extrem de rapid, usor si nu trebuie decat sa tineti seama de cateva elemente de siguranta: midii complet inchise si care miros a mare 🙂 , apoi imediat ce s-au deschis, poc! le trageti de pe foc.
Deci, hai fuguta la tigaie! 🙂 si sa faceti niste Midii inabusite cu sos de rosii
Ingrediente pentru reteta de Midii inabusite cu sos de rosii
- 400 gr midii
- 1 ceapa potrivita
- 3 catei de usturoi
- 50 ml vin alb
- 200 ml suc de rosii
- cateva rosii cherry
- 2 linguri ulei de masline
- o mana de patrunjel verde tocat
Mod de preparare pentru reteta de Midii inabusite cu sos de rosii
Midiile le rasturnati intr-un castron mare si plin cu apa rece. Aruncati imediat toate midiile care sunt deschise! Este foarte important acest aspect. Niciodata sa nu preparati o midie care este desfacuta! Apoi am scos vreo 10 midii, iar restul le-am folosit la o alta reteta ce va urma si ea curand pe blog. Revenind la reteta de astazi, e foarte simplu sa pregatiti midiile pentru a fi preparate. Astfel, sub jetul de apa rece, am luat pe rand fiecare midie si am curatat-o, tragand de mustatile acesteia inspre partea opusa balamalei de inchidere. Apoi am frecat-o energic cu un spalator de sarma (cumparat special pentru asa ceva), iar depunerile calcaroase le-am dat jos cu un cutit. Am pus midiile curatate intr-un bol cu multa apa rece si le-am mai spalat de 3 ori, aruncand de fiecare data apa.
Intr-o tigaie incalziti usor uleiul de masline si caliti ceapa tocata marunt pana ce se albeste si se inmoaie. Adaugati ustuoriul tocat si putin busuioc verde daca aveti. Stingeti cu vinul si imediat ce s-a evaporat adaugati rosiile tocate. Acoperiti si lasati 5 minute. Puneti midiile si acoperiti cu un capac. Lasati 5 minute si imediat ce s-au deschis adaugati sucul de rosii si patrunjelul verde tocat. Amestecati si lasti 2 minute pe foc.
Trageti si consumati cu paine calda.
Atentie! daca cumva mai exista vreo midie care nu s-a deschis, aruncati-o imediat!
Lasă un răspuns
Rulada de spanac cu naut
One Response to Midii inabusite cu sos de rosii
foarte bun!