Creveti cu sos de rosii
Am repetat povestea „crevetii la tigaie”. De data asta Remi a fost cel care a cerut. Am facut creveti cu sos de rosii, un sos dulce-acrisor care sa completeze crevetii trasi in unt. Pentru sos am folosit o conserva de rosii de la Sun Food, asta pentru ca nu mai gasesc rosii faine in piete si in magazine deja au aparul acele rosii „fara gust”. Asa ca o conserva de rosii este inevitabil un mult mai bun partener pentru gatit.
Ingrediente pentru reteta de Creveti cu sos de rosii
- 10-12 bucati de creveti decorticati prefierti
- un caus de unt
- un pahar de vin
- sare
- piper alb macinat
- patrunjel proaspat tocat
- 1 conserva rosii
- 3-4 catei de usturoi
- 1/2 lingurita zahar
- un strop de sare
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- un strop de busuioc
- fulgi de chili
Mod de preparare pentru reteta de Creveti cu sos de rosii
Decongelati crevetii la temperatura camerei, eventual intr-un bol cu apa rece.
Incalziti untul si trageti crevetii la tigaie in unt pentru 2 minute. Adaugati vinul si lasati pe foc mic cam 5 minute. Scoateti crevetii si pastrati-i la cald.
Adaugati rosiile (facute in prealabil pasta cu ajutorul unui blender vertical), usturoiul feliat foarte subtire si condimentele. Lasati la foc mic cam 7 minute pana ce scade sosul. La sfarsit adaugati si crevetii.
Transferati totul in farfurii calde. Cativa fulgi de chili adaugati deasupra cu ajutorul unei rasnite si totul va fi perfect!
Nimic mai simplu! Simplu, delicios si rapid de preparat. Vaoua va plac crevetii? Cum ii preparati?
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Paste cu creveti si sos de smantana
Lasă un răspuns