Bors de sfecla
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Unii ii zic ciorba de sfecla, dar eu prefer sa ii zic bors de sfecla, poate pentru ca asa am fost invatati noi astia din Moldova sa acrim toate ciorbele cu bors:) si le zicem la toate bors. O fi bine, o fi rau, who cares, vorba cantecului. Borsul de sfecla este foarte sanatos, e si de post si daca folositi ingrediente de buna calitate, nu aveti cum sa dati gres si va va iesi un bors absolut perfect pentru a va incalzi sufletul si a va potoli foamea.
Ingrediente pentru reteta de Bors de sfecla
- 1/2 kg sfecla rosie bio
- 1 morcov
- 1 patrunjel radacina
- 1 ceapa mare
- 2 cartofi mici
- 3 linguri ulei
- leustean
- patrunjel verde
- sare
- 1 lingura vegeta de casa
- bors de putina
Mod de preparare pentru reteta de Bors de sfecla
Curatati morcovul, ceapa, patrunjelul si cartofii. Spalati-i si uscati-i. Tocati ceapa marunt si inabusiti-o in ulei. radeti zarzavatul si adaugati-l peste ceapa. Amestecati si apoi adaugati 1 litru si jumatate de apa calda. Lasati sa dea in clocot, apoi reduceti focul si fierbeti 30 minute. Curatati sfecla (eu folosesc sfecla bio de la Verde bun si cred ca fara pic de modestie pot sa spun ca ei au cea mai buna sfecla din lume!), radeti-o pe razatoarea cu ochiuri mari, iar cartofii taiati-i in cubulete. Adaugati acestea in oala cu legume, presarati si niste vegeta de casa din legume bio, proaspte si facute din toamna, a carei reteta o gasiti aici si fierbeti molcom pana se inmoaie toate.
La final acriti cu bors de putina si lasati sa dea in clocot.
Adaugati leustean si patrunjel verde, tocate marunt, cu 5 minute inainte de a trage oala de pe foc.
Pofta buna!
Lasă un răspuns
Midii inabusite cu sos de rosii
4 Responses to Bors de sfecla
Măi, nu fac mâine, mâine am în program ciorbă de urzici, am găsit azi urzici proaspete şi abia aştept să le fac mâine, mai ales că-i vineri. Dar pentru miercuri, săptămâna ce vine, clar, încerc un borş de sfeclă, am toate ingredientele necesare, inclusiv o poftă nebună de ceva aşa de românesc, dar atât de exotic.
Faină idee, bună treabă!
m-ai inebunit cu urzicile alea… am de asteptat o groaza pana apar si la noi
arată super bine și știu ca este și tare gustoasă, știu ce spun pt ca am făcut de câteva ori, de regulă fac în posturi 😉 tare delicioasă 🙂
mai îmi place sfecla roșie coaptă la cuptor, dată pe răzătoare și cu hrean, merge cu o cărniță la grătar 😉
să avem poftă !
daaaaa, coapta cu hrean… iammyyyy
te pup!