WordPress Templates

Rulouri de vinete cu branza in sos de rosii

Inca se gasesc vinete mari si frumoase in piete asa ca am cumparat doua vinete si am facut niste rulouri de vinete cu branza in sos de rosii.

Pe mine chiar ma bate gandul sa pun sa fac cateva cratite de zacusca, sa pun si eu cateva borcanele pentru iarna. Asta si pentru ca nu gasesc in comert nicio zacusca pe placul meu. Am incercat diverse branduri, care mai de care mai scumpute, dar nimic care sa fie pe placul meu.. Foarte bune, satioase si deloc greu de preparat. Desi, putin migaloasa reteta. Sau cel putin asa mi s-a parut mie.

Rulouri de vinerte cu branza in sos de rosii

Ingrediente pentru reteta de Rulouri de vinete cu branza in sos de rosii

  • 2 vinete
  • 200 gr branza telemea
  • 2 linguri smantana
  • 1 leg marar
  • 1 conserva rosii cuburi
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa alba mica
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • un strop de busuioc
  • sare
Rulouri de vinerte cu branza in sos de rosii

Mod de preparare pentru reteta de Rulouri de vinete cu branza in sos de rosii

Mai intai spalati vinetele si uscati-le cu un prosopel curat. Taiati-le in fasii. presarati putina sare pe ele si lasati-le pe hartie absorbanta cateva minute. In timpul asta puteti sa va ocupati de ceapa si usturoi, sa le curatati si tocati marunt.

Luati fasiile de vinete si puneti-le pe gratar sau pe un gril. Intoarceti-le pe fiecare parte si apoi transferati-le p o farfurie calda.

Incalziti cuptorul la 180 grade.

Intr-o cratita caliti in ulei de floarea soarelui ceapa tocata marunt, pana se albeste usor. Adaugati rosiile pasta si condimentele. Lasati sa dea doua clocote si trageti de pe foc. Incorporati si usturoiul tocat foarte marunt.

Luati fiecare fasie de vinete si ungeti-o cu un amestec din branza sarata, smantana si mararul tocat. Rulati si pentru a avea niste rulouri care sa nu se desfaca in tava, prindeti-le cu o scobitoare.

Rulouri de vinerte cu branza in sos de rosii

Puneti rulourile de vinete cu branza intr-o tava de yena sau rezistenta la cuptor, unele langa altele. Adaugati in tava sosul de rosii.

Dati tava la cuptor pentru 15 minute.

Rulouri de vinerte cu branza in sos de rosii

Consumati rulourile caldute. Se pot incalzi si la micounde a doua zi.

Pofta buna!

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.