Rulada de spanac cu naut
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Va aduc o Rulada de spanac cu naut, o rulada perfecta pentru orice masa de sarbatoare, de familie sau pur si simplu pentru atunci cand iti doresti ceva simplu, frumos si gustos. E o rulada simpla, fara mari pretentii, dar care sta cu asa o eleganta pe farfurie si te imbie sa o gusti, incat zau ca nu stiu cum ii vei putea rezista. Nu te lasa inselat si nu avea asteptari extrem de marete. Daca nu iti place spanacul, poti foarte bine sa nu te incumeti sa o coci, dar daca totusi chiar nu iti place spanacul, ar fi bine ca macar asa intr-o rulada sa il consumi. E o rulada fina, draguta, frumoasa si e un aperitiv extraordinar. Vizualizeaza doar atat: blat subtire, crema rece si sarata si boabe de naut catifelate, daruite de prietenii de la Sun Food. Ei, acum ce mai spui?
Ingrediente pentru reteta de Rulada de spanac cu naut
- 200 gr spanac congelat
- 200 gr faina
- 4 albusuri mici
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita sare
- 1 conserva boabe de naut
- 1 lingurita faina alba
- 0 lingura de unt
- 300 ml lapte
- sare
- piper alb proaspat macinat
- 100 gr cascaval
Mod de preparare pentru reteta de Rulada de spanac cu naut
Incalziti cuptorul la 180 grade.
Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Amestecati faina cu praful de copt si sare. Decongelati spanacul si pasati-l pana devine un piure. Puteti sa ii adaugati foarte putin lapte, daca vedeti ca blenderul vertical nu face fata. Amestecati albusurile batute spuma cu piureul de spanac si apoi cu faina. Turnati compozitia intr-o tava mare de aragaz, peste o foaie de copt si nivelati cu o spatula. Dati la cuptor si coaceti pana se intareste foarte putin. Nu lasati prea mult pentru ca se va arde, se va intari si nu se va rula frumos.
Scoateti tava de la cuptor si transferati foaia de rulada de pe foaia de copt pe un prosop curat si umed. Rulati si lasati in prosopul umed pana se raceste complet.
Intr-o tigaie puneti o lingura de unt si o lingura de faina. Cand incepe sa se ingroasa incepeteti a turna laptele in fir subtire, amestecand continuu, pe foc mic. Fierbeti incet pe foc mic pana se ingroasa. Trageti de pe foc si asezonati cu sare si piper dupa gust
Dezveliti foaia de rulada din prosop si transferati-o pe o folie de alimente. Intindeti pe intreaga ei suprafata crema de lapte racita si usor intarita, presarati boabele de naut pe intreaga suprafata, iar deasupra un strat generos de cascaval. Rulati strans in folia de alimente si lasati la rece timp de 8 ore.
Desfaceti minunatia de rulada de spanac cu naut si taiati-oo in felii potrivite.
Pofta buna!
Paste cu sos napolitan
Lasă un răspuns