WordPress Templates

Paste cu creveti si sos de rosii

Va scrisesem tot aici pe blog o reteta faina si rapida de creveti cu sos de rosii. Ei bine de data asta va aduc varianta de Paste cu creveti si sos de rosii. E un fel altfel, adica un fel de „Marie cu aceeasi palarie”. Dar m-am gandit ca poate e mai simplu sa scriu articolul asta pentru ca uneori e mai simplu sa dai un search pe google „paste cu creveti” si sa gasesti minunatia asta de reteta.

Timpul de preparare nu se mareste si nici nu veti face eforturi suplimentare. E o reteta simpla si daca folositi paste fara gluten sau paste din porumb, sau simple paste din faina de grau dur si apa veti avea o reteta „de post” in zi de „dezlegare la peste” Crevetii intra la categoria „peste” banuiesc, cand e vorba de rigorile unui post religios. Sper 🙂

Asadar…

Paste cu creveti si sos de rosii

Ingrediente pentru reteta de Paste cu creveti si sos de rosii

  • 8-10 creveti decorticati preferieti
  • 2 linguri de ulei
  • 30 ml vin alb sec
  • 200 ml suc de rosii gros au o jumatate de conserva de rosii
  • un strop de piper alb proaspat macinat
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 boia de ardei dulce
  • busuioc
Paste cu creveti si sos de rosii

Mod de preparare pentru reteta de Paste cu creveti si sos de rosii

Puneti pastele la fiert in apa cu sare, cand apa incepe sa clocoteasca, si fierbeti conform instructiunilor de pe ambalaj. pastele sa fie „al dente”.

Decongelati crevetii la temperatura camerei, eventual intr-un bol cu apa rece.

Incalziti uleiul si trageti crevetii la tigaie in unt pentru 2 minute. Adaugati vinul si lasati pe foc mic cam 5 minute. Scoateti crevetii si pastrati-i la cald.

Adaugati rosiile din conserva (facute in prealabil pasta cu ajutorul unui blender vertical) sau din sucul de rosii, usturoiul feliat foarte subtire si condimentele. Lasati la foc mic cam 7 minute pana ce scade sosul. La sfarsit adaugati si crevetii si mai lasati vreo doua clocote pe foc. Adaugati pastele scurse si amestecati.

Transferati in farfurii calde. presarati un strop de piper alb proaspat macinat. Un strop de busuioc verde si patrunjel proaspat tocat vor completa acest deliciu.

Paste cu creveti si sos de rosii

Absolut senzational si gata totul in cateva minute. O cina delicioasa!

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Paste cu creveti si sos de rosii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.