WordPress Templates

Rulouri cu leurda si porumb

E primavara si incet, incet ne apropiem de sarbatoarea Pastelui. Imi place sa gatesc pentru Sarbatoarea zilei de Inviere, desi nu fac preparate extravagante, merg mai mult pe preparatele clasice, acelea cu care am crescut si care traditional se fac la noi in zona: drob de miel, cozonac, pasca cu branza dulce, miel cu sos de iaurt si evident oua rosii. Insa in fiecare an im place sa am un preparat pufos pe masa de sarbatoare. Fie ca este vorba de o painita speciala, cum este cea in forma de floare, fie ca e vorba de o coronita din aluat. De data asta rulouri cu leurda si porumb. De ajutor mi-au fost boabele de porumb dulce din conserva de la Sun Food, care s-au potrivit de minune cu aluatul dulce si pufos si umplutura moale si usor usturoiata. Si in plus: aceste rulouri cu leurda si porumb arata senzational pe masa de sarbatoare. Nu credeti?

Rulouri cu leurda si porumb

Ingrediente pentru reteta de rulouri cu leurda si porumb

Rulouri cu leurda si porumb
  • pentru aluat:
  • 2 ouă
  • 10 gr. drojdie
  • 60 gr. unt
  • 200 ml lapte
  • 100 gr. zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • coajă portocale
  • 550 gr făină
  • pentru umplutura:
  • ricotta
  • leurda
  • boabe de porumb
  • 1 galbenus pentru uns
Rulouri cu leurda si porumb

Mod de preparare pentru reteta de Rulouri cu leurda si porumb

Drojdia se freacă cu o lingură de zahăr până se lichefiază, apoi se amestecă cu 50 ml lapte călduţ şi puţină făină. Am obţinut în felul acesta maiaua, pe care o lăsăm puţin la crescut, la loc călduţ. Apoi punem în cuva maşinii de pâine: maiaua, ouăle întregi, restul de zahăr, laptele călduţ, untul care a fost topit şi răcit în prealabil. Apoi adăugăm făina amestecată cu sarea. Setăm maşina de pâine pe programul special pentru frământat şi dospit, fără coacere şi apoi ne vedem de alte treburi. Altfel frământâm totul până obţinem un aluat elastic şi lăsăm la crescut la loc cald.

După ce avem aluatul astfel crescut, îl întindem pe masă şi cu sucitorul întindem o foaie de cam 0,5 cm grosme. Ungem aluatul cu sosul de leurda si ricotta si presaram boabele de porumb. Rulam si taiem rulouri groase.

Rulouri cu leurda si porumb

Le randuim unele langa altele intr-o tava. Ungem cu un galbebus de ou spart in doua linguri de lapte.

Coacem la 160 grade cam 30-35 minute.

Rulouri cu leurda si porumb
Rulouri cu leurda si porumb

Am obtinut rulouri cu leurda si porumb delicioase! Si frumoase!

Rulouri cu leurda si porumb

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

One Response to Rulouri cu leurda si porumb

  1. […] urma am copt doua frumuseti pufoase: una sarata si una dulce. Despre cea sarata am scris de curand: rulouri cu leurda si porumb. Acum a venit timpul sa va arat frumusetea asta de colac dulce cu karob. E un fel de Estonian […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.