Placinta cu naut si pui
Sa va povestesc cum s-a nascut reteta asta de Placinta cu naut si pui. Rasfoiam o carte de-a lui Jamie, de prin vizitele lui prin Italia si mi-a placut o placinta cu carne, ceva vanat si multe legume. Mi-a stat inima in loc si papilele gustative au luat-o razna. Apoi cred, de fapt sunt sigura ca a urmat un scurt atac de panica si dupa o cafea mare si tare am pus de o placinta cu pui si naut. Asta pentru ca nu aveam vanat (doh!) si nici multe legume. Si pe gerul asta cine sa se mai duca la cumparaturi!? Astfel ca am scos din frigider ce mai ramasese dintr-o friptura de pui (de ieri), am scotocit in raftul special pentru legume din frigider si hop cu o conserva de naut si o conserva de rosii de la Sun Food si a iesit asa o minunatie de placinta. De inspiratie italiana, zic!
Alte retete delicioase cu naut le gasiti aici pe blog daca dati o cautare interna dupa naut si evident pe Facebook veti gasi o multime de retete si linkuri si fotografii frumoase toate ale bloggerilor care luna de luna iau parte la #provocareaSunFood
Ingrediente pentru reteta de Placinta cu naut si pui
pentru aluat
- 300 gr faina
- 7 gr drojdie uscata
- 1 ou
- 1 lingura zahar
- un praf de sare
- o cana de apa calduta
- 50 gr unt
pentru umplutura
- 1 conserva de boabe de naut
- 300 gr friptura de pui
- 1 ardei rosu
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 conserva de rosii intregi
- boabe de piper
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- ceapa verde
- iaurt cu patrunjel tocat si busuioc
Mod de preparare pentru reteta de Placinta cu naut si pui
Mai intai preparam aluatul. Am folosit masina de paine pentru framantat si dospit, dar altfel, ideea e sa amestecati toate ingredientele in urmatoarea ordine: faina, zahar, sare apoi oul batut putin, drojdia dizolvata in lapte caldut si la final untul topit sau la temperatura camerei. Amestecati, framantati si lasati la dospit o ora, doua.
Impartiti aluatul in doua. Intindeti doua foi, una pe care o puneti in tava rotunda unsa cu unt si faina si o alta foaie de aluat cu care sa inveliti placinta deasupra.
Pentru umplutura: caliti ceapa, apoi adaugati morcovul rondele, ardeiul bucatele si condimentele. Adaugati conserva de rosii facuta pasta si lasati la foc moderat pana se ingroasa sosul. In final incorporati boabele de naut si lasati sa se raceasca putin. Compozitia trebuie sa fie densa, omogena, vartoasa.
Turnati compozitia in tava peste foaia de aluat intinsa. Nivelati. Inchideti placinta cu cealalta foaie de aluat si crestati din loc in loc cu un cutit ascutit. Ungeti foaia de deasupra cu un galbenus de ou.
Coaceti la 180 grade pentru 35-40 minute, pana se rumeneste.
Lasati sa se racoreasca si taiati placinta cu naut si pui in felii generoase. Consumati cu salata verde sau ceapa verde si iaurt cu patrunjel si busuioc.
O deliciosenie primavaratica!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
Batoane raw cu granola
Lasă un răspuns