WordPress Templates

Drob de miel in aluat

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Anul trecut am facut pentru prima data Drob de miel in aluat. Banuiesc ca daca as fi avut prapur as fi facut in prapur, dar nu am avut, asa ca am incropit o foaie sfaramicioasa si a iesit o delicatesa de numai numai. Am folosit maruntaie de miel, dar cred ca si cateva de ied, nu mai sunt foarte sigura, pentru ca asa cum v-am spus reteta asta am preparat-o la Pastele de anul trecut si abia acum am reusit sa o scriu. De fapt, abia acum am regasit fotografiile si am si vazut ca nu postasem la vremea respectiva. Cum anul asta voi face chighir in prapus, cum faca aproape in fiecare an, va dau totusi si reteta de drob de miel in aluat pentru ca sunt sigura ca vor fi doritori.

Drob de miel in aluat

Ingrediente pentru reteta de Drob de miel in aluat

pentru aluat:

  • 300 gr faina
  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • 1 galbenus pentru uns

cateva linguri de apa sau lapte rece

  • 1 ficat de miel
  • 1 rinichi de miel
  • o inima de miel
  • o splina
  • 3-4 oua fierte tare
  • 1-2 ou crud
  • 150 gr smantana
  • 2 cepe mari
  • sare, 
  • piper
  • patrunjel uscat
  • nucsoara
  • ienibahar

Drob de miel in aluat

Mod de preparare pentru reteta de Drob de miel in aluat

Pentru aluat va trebui sa amestecati faina cu un strop de sare si cu untul rece. Cand obtineti niste farimite ca resturile de biscuiti, adaugati cele doua oua si cateva linguri de lapte. Trebuie sa obtineti un aluat ferm, usor elastic, ca pentru tarta. Inveliti-l in folie de alimente si dati-l la rece.

Toate organele de miel curatate bine le puneti la fiert in apa rece cu cateva foi de dafin si boabe de enibahar. Rinichiul il taiati bucati si-l curatati foarte bine si il fierbeti separat in apa cu otet. Fierbeti maxim 20 minute, la foc moale. Scoateti-le si treceti-le prin masina de tocat carne, prin sita cea mai mare dau daca aveti rabdare taiati-le la cutit, cat mai mic cu putinta.

Amestecati intr-un bol toate maruntaiele impreuna cu ouale, smantana, patrunjel verde sau uscat. Aduagati sare, piper proaspat macinat si un strop de nucsoara.

Luati o forma rotunda sau o tava dreptunghiulara, dupa cum reti sau aveti in casa. Intindeti foaia de aluat si umpleti-o cu acea compozitie de organe de miel pregatita dupa cum am spsu mai sus. Din loc in loc adaugati si ouale fierte tare.  Acoperiti cu foaia de placinta, ungeti cu un galbenus de ou deasupra si dati la cuptor pentru 40 minute, la 160 grade.

Taiati in felii imediat ce s-a racit complet sau inainte de servire!

Pofta buna!

 Drob de miel in aluatDrob de miel in aluat

One Response to Drob de miel in aluat

  1. […] mult pe preparatele clasice, acelea cu care am crescut si care traditional se fac la noi in zona: drob de miel, cozonac, pasca cu branza dulce, miel cu sos de iaurt si evident oua rosii. Insa in fiecare am in […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.