WordPress Templates

Placinta cu piersici

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Astazi am simtit ca e toamna tarzie, nu timpurie. Dimineata a fost frig, foarte frig, toata lumea era zgribulita, masinile trebuiau sterse de „roua”, frig… Iar dup-amiaza un soare cu dinti, frunze dansand in bataia vantului, toamna frumoasa si aramie. Ajunsa acasa, am aprins cuptorul si am copt o delicioasa placinta cu piersici. E vremea perfecta pentru copt, va zic eu. Imi plac placintele la cuptor, imi plac placintele gen poale-n brau, cu varza, branza sarata sau dulce, dar si placintele cu dovleac. Dar pentru ca azi aveam foarte putin timp la indemana, trebuia sa duc pe Miruna la cursul de engleza, am scos un aluat de foi de placinta de la congelator, o conserva de piersici decojite in sirop de la Sun Food si in o ora si jumatate am scos din cuptor minunatia asta aromata si rumenita. Sper sa va placa, desi timpul nu mi-a permis, pentru ca initial ma gandisem sa tai si un dovleac placintar, sa coc si sa combin miezul cu piersicile din conserva de la Sun Food  (apropo am mare, mare incredere in conservele lor si vi le recomand de fiecare data fara sa clipesc). Insa chiar si asa placinta asta a iesit delicioasa si s-a dus instant jumatate de tava, nici nu am avut vreme sa ne dam seama cat de buna este. Asa ca #ProvocareaSunFood acceptata.

placinta-cu-piersici-7

Ingrediente pentru reteta de Placinta cu piersici

placinta-cu-piersici-1

  • 1 conserva piersici in sirop Sun Food
  • 400 gr aluat foi de placinta
  • 200 gr unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 1 lingura miere de albine
  • 1 1/2 lingurita amidon alimentar

placinta-cu-piersici-4

Mod de preparare pentru reteta de Placinta cu piersici

Scoatem aluatul foi de placinta de la congelator si il lasam la decongelat in bucatarie, la temperatura camerei. In vreo jumatate de ora ar trebui sa puteti sa manevrati foile cu usurinta, fara sa se rupa.

Desfaceti conserva de piersici in sirop si puneti jumatatile de piersici intr-un blender si faceti-le pasta.

Transferati totul intr-o craticioara in care ati incalzit 100 gr unt. Reduceti focul si lasati sa dea cateva clocote. Adaugati mierea de albine si amidonul si amestecati continuu pana se ingroasa putin.  Trageti cratita de pe foc si lasati sa se raceasca usor.

Incalziti cuptorul la 200 grade.

Luati o tava de marime medie 24*32 si ungeti-o cu unt topit. Puneti doua, trei foi de placinta si ungeti-le apoi cu unt. Puneti doua foi de placinta in tava, lasati marginile sa se rasfranga pe-afara. Ungeti cu unt si mai puneti 3 foi de placinta unse intre ele cu unt topit. Turnati jumatate din compozitia de piersici si nivelati. Apoi puneti 5 foi de placinta unse intre ele cu unt topit. Practic va trebui sa puneti foaie, ungeti cu unt topit, apoi foaie, iarasi ungeti cu unt topit si tot asa.

Intindeti restul din compozitia de piersici si apoi continuati cu foile de placinta unse fiecare cu unt topit. Ultima foaie, cea de deasupra puneti-o incretita si aduceti si marginile placintei inauntru, tot incretite usor. Ungeti bine cu unt si dati la cuptor, la 180 grade, pentru 30 minute.

Scoateti si lasati placinta sa se racoreasca inainte de a o taia in patrate mari.

Delicioasa aceasta placinta cu piersici si se preteaza bine cu vremea de afara.

Voi ce fel de placinte faceti? Ce fel de placinte le plac copiilor vostri? Chiar sunt curioasa sa aflu!

placinta-cu-piersici-2 placinta-cu-piersici-8 placinta-cu-piersici-9 placinta-cu-piersici-6

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!

 #ProvocareaSunFood

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.