Paste cu sos de ricotta si leurda
Acum, ca m-am reintors la treburile mele, sper sa reusesc sa ma si tin de ele. Drumurile cu Miru la Bucuresti si tot felul de alte activitati plus o raceala crunta m-au tinut departe de taste si de online, chiar si de cratita. Astfel ca am ramas datoare cu cateva retete super faine si delicioase, preparate special pentru perioada asta de primavara. Asa de face ca acum v-am adus reteta de paste cu sos de ricotta si leurda si cateva alune de padure si nuci asa de fantezie. Absolut delicioase si de senzatie. Din pucntul meu de vedere as vedea preparatul asta in orice restaurant care se vrea a fi „cool” trendy, in tendinte sau putin altfel. Dar… pana atunci sper sa le faceti si voi acasa si sa va convingeti.
Ingrediente pentru reteta de Paste cu sos de ricotta si leurda
- paste din grau dur (fusili)
- 100-150 gr sos de ricotta si leurda
- alune de padure
- nuci
- rozmarin verde
Mod de preparare pentru reteta de Paste cu sos de ricotta si leurda
Mai intai fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Al dente, evident.
Cand sunt fierbe, strecurati-le si apoi puneti-le intr-o tigaie usor incalzita. Adaugati sosul de ricotta si leurda si amestecati. Sosul de ricotta si leurda se prepara rapid, in casa dintr-o cutie de ricotta si o legatura sanatoasa de leurda verde, proaspata. Am descris intreg procesul aici pe blog, in mod detaliat aici.
Transferati in farfurii calde. Presarati cateva ace de rozmarin verde si nuci, alune de padure zdrobite grosier.
Absolut delicios! Va jur!
Paste cu sos de ricotta si leurda sunt de neratat in perioada de primavara, cand gasiti leurda pe dealuri sau in supermarket 🙂
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Urzici cu naut
Lasă un răspuns