Tocanita ungureasca de vita la Crock Pot
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Si pentru ca suntem inca in zile de sarbatoare, dar totusi ne-am cam saturat de sarmale, racituri, caltabosi si alte cele ce se tot pot face din porc, eu m-am gandit sa ma relaxez in timp ce Crock Pot lucreaza pentru mine si ai mei. Si niste carnita de vita era cam tot ce ne trebuia. O masa usoara si perfect de buna, cumva care sa ne scoata din zilele cu mese imbelsugate si tipic romanesti. Caci mai sunt doar cateva zile pana la Revelion, asa incat e clar ca simt nevoia sa mananc si altceva decat niste preparate grelute. Asadar am aruncat toate alea din lista de ingrediente intr-un vas de ceramica de la Crock Pot si voila: Tocanita ungureasca de vita la Crock Pot, simplificata si facuta cu orele la temperatura joasa.
Ingrediente pentru reteta de Tocanita ungureasca de vita la Crock Pot
- 500 gr pulpa de vita
- 1 ceapa mare
- 2 rosii
- 1 conserva de rosii docojite in suc propriu
- cateva linguri de ulei de floarea soarelui
- 2 lingurite mari de boia de ardei
- 1/2 lingurita chimen
- cateva fire de cimbru
Mod de preparare pentru reteta de Tocanita ungureasca de vita la Crock Pot
Incingeti cateva linguri de ulei intr-o tigaie groasa de fonta si rumeniti usor bucatie de carnita de vita, pe toate partile, pret de cateva minute. Nu ingramaditi toate bucatile de carne in tigaie, ci pe rand. Scoateti-le si pastrati-le pe o farfurie calda.
In uleiul in care ati rumenit carnea, caliti ceapa tocata marunt. Adaugati boiaua si chimenul, apoi sare si optional piper. Stingeti cu sucul de rosii. Adaugati cam 300 ml apa si lasati sa dea unul, doua clocote.
In vasul de la Crock Pot puneti carnea, turnati peste ea compozitia din tigaia de tuci si adaugati rosiile tocate marunt.
Puneti capacul si setati vasul pe temperatura Low, timpul pe 5 ore si gata.
Serviti tocatina ungureasca de vita cu cartofi fierti sau copti.
Pofta buna!
Lasă un răspuns
Tort cu piersici
One Response to Tocanita ungureasca de vita la Crock Pot
Ştiu cum este, chiar ştiu, am mâncat şi-mi place tare mult. Cum să-ţi zic, asta aşa, ca să nu se „oftice” o parte din prietenii noştri comuni, fiind ajutat de faptul că-s mereu la fel de slab, îmi permit ca la astfel de mâncăruri să-mi fac o mămăligă mare, să i-au un boţ de mămăligă şi să înting în sosul ăla minunat. Apoi îmi curăţ şi câţiva grăunţi de usturoi şi-i mănânc cu bucăţelele de carne, tot cu mămăligă, desigur, fără grija că mă pot murdă pe mâini dacă la un moment dat, iau cu mâna. 😀 Merge la treaba asta şi-un pahar de vin roşu, rece, să se brumeze un pic paharul, că sosul ăla trebuie şi el stins cu ceva. Eu i-aş toca la fiert şi o juma de ardei iute, să fie sosul un pic picant, să simţi cum se ard grăsimile. Faină treabă, parcă mă şi văd cu mămăliga prin preparat. 😀