Pizza cu ananas
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Ne place pizza tare, tare, foarte tare. Si facem des acasa, pizza cu de toate 🙂 ca sa zic asa. Pizza cu carnita, cu salamior, pizza cu ciuperci, cu „mapsine” (cum le zice Miruna). Facem pizza acasa de cate ori cere Miruna. Acum cateva zile am facut pizza acasa, dar de data asta am cumparat aluat din magazin si am pus doar ingredientele. Pentru ca era cam tarziu sa mai facem aluat si sa creasca, pentru ca ne era super foame si pentru ca am vrut sa vedem cum e pziza cu aluat de magazin. Ideea e ca nu mai aveam rabdare. Si am gasit blat de pizza congelat, un aluat super fain si care a fost tare bun. Am mai facut pizza cu blat „de-a gata” din acelea rotunde, dar nu a fost pe gustul nostru deloc. Insa aluatul asta congelat e perfect. Cred ca il mai folosim. De data asta am facut pizza cu ananas si piept de pui, super rapid si gustos, mai ales ca am ales sa folosim o conserva de ananas bucati de la prietenii nostri de la Sun Food. Am copt doua tavi si una am luat-o cu noi la picnic a doua zi. Sa va povestesc cum e cu pizza pentru lenesi :))
Ingrediente pentru reteta de Pizza cu ananas
- 1 blat de pizza 400 gr
- 1 conserva ananas bucati Sun Food
- 1/2 conserva boabe de porumb dulce Sun Food
- 1 ardei gras
- 1/2 piept de pui
- 1 lingurita turmeric
- sare roz de Himalaya
- 50-100 gr cascaval
- 1 lingura sos de rosii
Mod de preparare pentru reteta de Pizza cu ananas
Taiati pieptul de pui in bucatele potrivite. Ungeti bucatelele de piept de pui cu putin ulei amestecat cu sare si turmeric. Apoi prajiti-le pe ambele parti, pana se rumenesc putin.
Decongelati blatul de pizza si puneti-l intr-o tava de marime potrivita. Incalziti cuptorul. Ungeti blatul cu sosul de rosii. Puneti bucatele de piept de pui, bucatile de ananas, rondele de ardei gras si boabe de porumb. Deasupra razuiti cascaval pe intreaga suprafata.
Dati la cuptor pentru 15 minute. Ati obtinut o pizza cu ananas absolut delicioasa! Si in plus, rapid!
Tocinei de dovlecel
Lasă un răspuns