WordPress Templates

Gazpacho

poveste din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Anul asta am facut pentru prima data gazpacho si am reusit sa ii fac si cateva poze inainte sa dau iama in farfurie 🙂 Caci gazpacho asta e o supa din Andaluzia, o supa rece de rosii si de fiecare data aveam ceva dubii ca as putea ca eu sa mananc asa ceva. Nu stiu de ce, dar am o problema cu produsele  care se cheama „mancare” si se gatesc fara foc. Asa-s eu, mai ignoranta poate, dar in afara de chestiile crude gen legume etc, salate pe care le consum fara gatire, in rest nu agreez asa numita mancare raw… anyway, despre gazpacho numai de bine. Si e perfecta in zilele toride, exact asa cum se serveste ea, cu cate un cub de gheata sau racita tare bine.

Cautand pe net am gasit ca unii fac gazpacho si cu paine pe langa restul ingredientelor, dar eu am ales sa fac fara. Si am garnisit-o pe deasupra cu castraveciorii aia smecheri pecare i-am luat cand am fost in vizita la Verde Bun in sere si cu rosii minuscule cherry. Iar in compozitie am pus vreo 3 rosii din alea bio, carnoase si imense, despre care v-am povestit aici pe blog. Dar, ca sa revenim la gazpacho, va mai zic ca din cantitatile de vi le dau mai jos ar iesi cam patru boluri maricele, asa ca pentru hamesiti. O idee faina si pe care o voi pune in practica e sa punem gazpacho in paharele mici, servita ca aperitiv pe la vreun party. Si acum hai cu reteta!

Gazpacho

Ingrediente pentru reteta de Gazpacho

  • 3-4 rosii mari de gradina (aprox 1kg)
  • 1/2 ceapa rosie
  • 2-3 castraveti
  • 1/2 ardei gras
  • ulei de masline
  • sare roz

pentru garnisit

  • cateva rosioare cherry
  • cativa castraveciori mici
  • bususioc
  • optional seminte de tot felul,
  • ulei pentru stropit
  • cub de gheata

Gazpacho

Mod de preparare pentru reteta de Gazpacho

Curatati ceapa si taiati-o in bucati mari. Curatati castravetii de coaja. La fel si rosiile, cu mentiunea ca le veti curata la rece, adica fara a le pune in apa fierbinte pentru a le despielita usor. Taiati castravetii si rosiile in bucati mari.

In vasul unui blender puneti rosiile, castravetii, ceapa, sare si ulei. Porniti blenderul si amestecati pana ce veti obtine o supa crema groasa. Ii puteti adauga si apa rece pentru a o face mai fluida, dar daca veti avea rosii bune si zemoase nu cred ca va fi nevoie. E la libera alegere a fiecaruia dintre voi.

Dati la rece si raciti-o foarte bine pana in momentul servirii. Garnisiti bolurile cu bucatele de castravete, rosii, si stropiti cu ulei de masline. Servita rece cu sau fara crutoane de paine. Aceasta supa rece de rosii, gazpacho, este un balsam pentru zilele toride.

Pofta buna!

 Gazpacho Gazpacho Gazpacho

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.