WordPress Templates

Pizza cu sardine si porumb

Observ tot mai multa lume (dintre cei cunoscuti) dornici sa „aleaga un stil de viata sanatos” si observ tot felul de retete, care mai de care mai verzi, ba unele atat de verzi incat nici nu inteleg de ce aleg sa se „bucure” de mancarea aia. Dar, asa-s eu: ofticoasa. Asa ca azi am facut acasa o pizza cu sardine si porumb, colorata si cu putin verde pe alocuri :).

Ideea e ca de multa vreme am ales sa ma bucur de mancare si am ales un stil de viata fericit, chiar si in bucatarie. Pentru mine mancarea nu e nici chin, nici corvoada, nici respectarea unor cantitati sau a unor retete stramosesti si nici macar nu inteleg sa sustin econmomia locala prin ea. Pentru mine mancarea e acea farfurie care te face sa te regasesti, sa fii putin fericit. Asta nu inseamna ca pot manca orice sau oricat de mult, ci inseamna ca pot manca din toate cu masura si cu bucuria momentului. Atat. Astfel ca din ce in ce mai mult aleg retete care sa ma bucure. Fix cum s-a intamplat si cu aceasta pizza cu sardine si porumb. Simpla, colorata, perfect fericita. Pentru ea ai nevoie de putin aluat de pizza, o conserva de sardine in ulei si o conserva de porumb de la Sun Food. Si unde mai pui ca e gata in cateva minutele. Poate ca aluatul iti ia ceva mai mult timp, dar daca gasesti sa cumperi o bila de aluat de pizza, chiar ca te-ai scos cu timpul 🙂 Si fericirea!Pizza cu sardine si porumb

Ingrediente pentru reteta de Pizza cu sardine si porumb

Pizza cu sardine si porumb

  • aluat de pizza
  • 1 conserva mica de sardine in ulei
  • 1/2 conserva porumb dulce Sun Food
  • 1 conserva rosii cuburi Sun Food
  • o mana de busuioc
  • 1 ceapa rosie
  • cateva felii de cascaval
  • cateva bucati de mozzarella
  • 2 rosii
  • oregano,
  • sare
  • un strop de zahar

Pizza cu sardine si porumb

Mod de preparare pentru reteta de Pizza cu sardine si porumb

Mai intai faceti aluatul din apa, faina speciala pentru pizza, drojdie, ulei si un strop de zahar. Lasati aluatul la crescut. La un workshop de „aluaturi de pizza” am invatat ca aluatul trebuie facut cu mult timp inainte, ideal sa stea peste noapte, sa il framanti macar de 3 ori in primele ore, din 30 in 30 minute, astfel incat drojdia sa se dezvolte cat sa nu iti faca apoi rau. Nu prea reusesc sa aplic metoda, iar rau nu prea mi s-a facut 🙂 Un alt sfat bun a fost acela de a „lucra” aluatul pe faina din grau dur, pe semola, si cu chiu cu vai am reusit sa obtin o punga mare de faina speciala pe care lucrez blatul de pizza si pun si in tava tot faina din asta. Blatul iese perfect!

Taiati ceapa rosie rondele, scurgeti sardinele de ulei si faceti sosul de rosii. Treceti prin blender conserva de rosii cuburi de la Sun Food. Transferati intr-o craticioara, adaugati un strop de sare, zahar si oregano. Lasati sa dea doua clocote, apoi raciti.

Intindeti in tava aluatul de pizza si ungeti-l cu sos de rosii cu ajutorul unui penson. Asezati ingredientele: sardinele, rondele de ceapa, boabe de porumb dulce, rondele de rosii si la final cascaval si oregano. Cateva bucatele de busuioc proaspat. Dati la cuptor pana se rumeneste frumos.

Pizza cu sardine si porumb

Gata masa! Asa-i ca v-am convins si pe voi?Pizza cu sardine si porumb Pizza cu sardine si porumb Pizza cu sardine si porumb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.