Pancakes cu porumb dulce si dovlecel
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Cine si-ar fi inchipuit ca niste pancakes cu porumb dulce si dovlecel iti pot aduce atat de multa buna dispozitie?! Eu, una cu siguranta, nu. Dar, asa cum mi se intampla de ceva timp incoace, mi se arata ca lucrurile simple si experientele mici sunt cele mai fabuloase. Sunt intr-o perioada in care tot aflu lucruri, descopar ca oamenii, cei mai multi si mai valorosi, ma vad altfel decat mi-as fi inchipuit eu sau decat ma vad eu, adica sunt in perioada aia in care noaptea ma trezesc si imi spun” wow”. Asa am patit si cu delicatele astea de pancakes cu porumb dulce si dovlecel. Reteta am desoperit-o intr-o seara intr-o poza pe pinteres si mi-am spus de ce nu?! Va trebuie doar o conserva de porumb dulce de la Sun Food, asta in cazul in care nu aveti voi timp si nici nu va iese un porumb fiert perfect si curatat de boabe. Are cineva timp sa curete de boabe un porumb, alfet decat sa-l rontaie cu o vinovatie delicioasa? Eu nu reusesc, asa ca atunci cand e vorba de retete cu porumb fiert, apelez cu incredere la prietenii mei de la Sun Food, ba chiar si cand am nevoie de boabe de porumb coapte si crocante, cum am patit atunci o cand am rumenit boabele de porumb pentru salata de porumb cu dovlecel.
Ingrediente pentru reteta de Pancakes cu porumb dulce si dovlecel
- 3/4 conserva porumb dulce Sun Food
- 1 dovlecel
- 4 oua
- un fir de rozmarin
- un strop de sare
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- un praf de piper proaspat macinat
- 1-2 catei de usturoi (optional)
- 100 gr cascaval
- 2-3 linguri de faina
Mod de preparare pentru reteta de pancakes cu porumb dulce si dovlecel
Curatati dovlecelul de coaja cu un curatitor de legume. Dati-l pe razatoarea mare si amestecati-l cu un praf de sare. lasati-l sa stea asa vreo 10 minute. Apoi transefrati totul intr-o bucata de tifon si stoarceti-l pana iese toata apa din el.
Bateti ouale spuma intr-un bol incapator. Adaugati dovlecelul stros, boabele de porumb scurse de zeama in care au fost conservate si cascavalul razuit. Amestecati si adaugati boia dse ardei, un strop de piper. Tocati marunt un fir de rozmarin si optional puteti pune usturoiul trecuit prin presa. La final incorporati si doua, trei linguri de faina.
Incingeti o tigaie unsa cu un strop de ulei, ca la clatite. Luati cate o jumatate de polonicut de compozitie si prajiti pe ambele parti. Aplatizati putin cu paleta pe fiecare parte.
Se consuma calde cu extra cascaval razuit si boabe de porumb fiert.
Diminetile sunt tarzii vara asta <3
Dovlecei la cuptor cu parmezan si usturoi
Lasă un răspuns