Tocinei de dovlecel
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Cam cum e relatia voastra cu dovlecelul? A mea e asa si asa. Adica nici nu ne iubim, dar nici nu ne uram. E o dragoste de la distanta si daca reusim sa ne intalnim intr-o vara de cateva ori e OK, daca nu reusim nu prea tanjim unul dupa altul. Insa anul asta, ca de altfel si anul trecut, cred?!, am primit in vreo cateva randuri cativa dovlecei de la socri din ograda. Am facut dovlecel pane si supa crema de dovlecel, insa as fi dorit sa mai incerc si altecava…. iar dovlecel umplut ba cu branza, ba cu carne tot am incercat. Asa ca am intrebat si eu pe Facebook, ca tot romanul care are dileme mai mult sau mai putin existentiale si am primit un mega pont: tocinei de dovlecel. M-a convins ideea de a face ceva „de dulce” din dovlecel, un desert.
Ingrediente pentru reteta de Tocinei de dovlecel
- 2 dovlecei
- o priza de sare
- 1-2 oua
- cateva linguri de pesmet
- 2 linguri zahar
- zahar pudra pentru pudrat
- ulei de floarea soarelui pentru prajit
Mod de preparare pentru reteta de Tocinei de dovlecel
Curatati dovlecelul de coaja, apoi il taiati in doua pe lung si ii scoateti semintele. Dati pe razatoarea mica. Il amestecati cu un strop de sare si il puneti la scurs in strecuratoare pentru vreo 10 minute. Il stoarceti bine de tot in maini si puneti miezul stors intr-un bol. Amestecati cu ou, zahar si pesmet. Daca vi se pare ca e mult prea moale compozitia mai adaugati putin pesmet, insa daca i-ati stors foarte bine inainte, ar trebui ca maxim 2 linguri de pesmet sa fie suficient.
Luati cate o lingura de compozitie, modelati-o usor si aplatizati-o, tavaliti prin pesmet. Prajiti in ulei incins, in tigaie si intoarceti usor cu ajutorul unei linguri. Scoateti pe hartie absorbanta, cu grija, bucata cu bucata acesti tocinei de dovlecel si lasati-i la scurs.
Pudrati-i cu zahar pudra si serviti-i calzi sau reci. Sunt absolut deliciosi si nu credeam ca dovlecelul se poate transforma intr-un asa minunat desert.
3 Responses to Tocinei de dovlecel
-
Buniiii. Azi am făcut și eu 😉
Lasă un răspuns
Pizza fritta
[…] cu totii. Am o relatie cat de cat ok cu dovlecelul si imi place sa il prepar umplut, la cuptor, dar tocineii de dovlecel m-au cucerit definitiv. Iar porumbul, ah, porumbul! sunt fanul lui pe viata. Imi place porumbul in […]