Cheesecake cu crema de lapte si dulceata de cirese
by Alice Ciobanu
Primul meu cheesecake, asa ca fiti ingaduitori! L-am facut dupa cum mi s-a parut mie ca va fi OK si a iesit foarte bun! Yummy-yummy, dupa spusele unor colegi (my husband’s co-workers :P). L-am servit in miez de noapte alaturi de o canuta buna de cacao cu lapte… ce desfatare pentru mine: Cheesecake cu crema de lapte si dulceata de cirese!
Acum predeau stafeta lui Alice in Tara bucatelor care va va da toate ingredientele necesare acestui desfat si dezmat din miez de noapte. Nu va mai spun decat ca minunata canuta ce se vede colea in poza, e dar din drag de la a mea minunata prietena, Anto. Lov ‘u Anto!
Ingrediente pentru Cheesecake cu crema de lapte si dulceata de cirese
- 200 gr piscoturi
- 100 gr biscuiti obisnuiti
- 120 gr unt
- 500 gr branza de vaci
- 150 gr zahar
- 15 ml esenta rom
- 500 ml lapte
- 2 linguri amidon alimentar
- 2 linguri zahar pudra
- 2 oua
Mod de preparare pentru Cheesecake cu crema de lapte si dulceata de cirese
Incingeti cuptorul la treapta 6 sau la 180 pentru cei cu cuptoare, nu jucarele de aragaze ca noi, muritorii de rand. Paranteza: mi-am facut o promisiune: la anul Electrolux ‘za rules! Am inchis paranteza.
Tapetati o forma rotunda, cu inel, cu o foaie de copt unsa bine cu unt. Ungeti cu unt si marginile tavitei. Apoi pisati bine piscoturile si biscuitii, pana obtineti o faina, dar nu foarte-foarte fina. Topiti putintel untul, nu chiar de tot, la microunde ca se face mai rapid (asta daca nu va e frica de moarte tinara :P) si il amestecati bine cu faina de piscoturi si biscuitei. Amestecati bine-bine si puneti compozitia astfel obtinuta in tava. Nivelati cu manuta si bagati la cuptor pentru maxim 15 minute.
Asaaa….eu am folosit branza de vaci (bio?!) – home made by Alice din lapte proaspat de vacuta, prins cu cheag, lov ‘u Brindusa pentru pont. Frecati bine branza de vaci cu zahar, pana obtineti o pasta. Cel mai bine e sa o blenduiti putintel. Zbateti cele doua oua, ca pentru un scrob, turnati esenta de rom si puneti-le peste branza si omogenizati.
Intr-o craticioara, puneti laptele pe foc impreuna cu cele doua linguri de amidon alimentar. Amestecati din cand in cand pentru a nu se prinde de fund (al oalei, sa va fie putintica rusinica :P) si cand s-a ingrosat il dam la racit. Amestecati crema de lapte cu crema de branza, omogenizam si turnam totul in tava cu blatul copt pe jumatate. Dati totul la cuptor, la foc potrivit, de asta data, si lasati pana ce nu mai pluteste crema prin tava :)) adica pina se incheaga si devine frumos aurie.
Scoateti tava si lasati la racit. Serviti cand e rece cu nitica dulcetica de cirese pe deasupra, ca doar de aia ii spune Cheesecake cu crema de lapte si dulceata de cirese 😉
Foarte bun! Parol!
Primul meu cheescake si sunt foarte mandra de el.
P.S. Tocmai am pus la scurs in tifon niste lapte prins cu cheag, …deci branzica… va fi vremea pentru un alt cheescake.
Lasă un răspuns
Muffins cu banane si buttercream frosting
11 Responses to Cheesecake cu crema de lapte si dulceata de cirese
Canutza am si eu :P,nu-mi dai, dar o felioara de cheesecake ai putea sa imi dai, ca ai vazut eu ti-am dat o intreaga lime meringue pie =)). Na, ca fac si versuri ;)).Pupici
Raluuu…ne vedem si iti dau si cheescake….:P
Delicios!!!Nu refuz o feliuta:))Pup!
Cu sigurantã e un deliciu, imi place si prezentarea:)
Ce apetisant cheescake ne-a pregatit albinutza:))))))Mi-au placut mult bulinutele…..Pupici:x
m-ai atins unde doare … super!!! adro tartele cu branza, sunt racoare si nu dulci … iar dulceata de cirese … e cireasa de pe tarta!
O fi fost el primul dar arata foarte bine!Cred a a fost bun!
nici eu nu am facut inca , insa tie ti-a iesit super 😉 …
Tare bine mai arata!!!
Pupici Alice!!!
Ce minunatie ai gatit aici !!! Super arata! si nu mai zic de pofta ce mi-ai facut 😉 pupici
Ce buna ar fi o portie mare,mare si cu multa dulceata!