Cheesecake – Summer fruit cheesecake
by Alice Ciobanu
Daca va spun ca am facut cel mai bun cheesecake din viata mea, ma crede cineva? Va rooggg….va rooogg credeti-ma…sunt sfarsita…e cel mai bun. Nu stiu cum sunt celelelate, toata lumea face cheesecake, dar asta al meu e the best. Si toata chestiunea vine de la blatul estrem de ..pfiu….pufos, nu pot sa ii spun pufos, blat mirific. Ti se topeste in gura si asta pentru ca am folosit in el biscuitii pettit beurre de la Boromir, sunt cei mai buni, credeti-ma (si nu m-a platit nimeni pentru a lauda). Iar elementul secret al blatului? ha…migdalele rasnite… dap, dap, dap. Mai aveam un rest in punga si am zis… bai frate e rost sa le termin. Tot plec, ce naiba? ia sa le azvarl icisea ”ca rau n-or face”… Good ideea!!!! Doamneee ce blat! Acum na, daca nu il laud eu, cine sa mi-l laude? Dusmanii? hhmmmm asta n-ar fi un lucru rau 😀 Dar si crema: cremoasa..de cremoasa..dulcica numa cat sa nu iti vina nici rau dar nici sa nu te ispiteasca sa mai ceri o felie. Si iote asa se duse rapid ditai tava de 26cm de cheesecake.
- 200 gr biscuiti pettit beurre (boromir…cei mai cei!)
- 200 gr unt
- 80 gr migdale rasnite
- 1 kg branza de vaci, grasa si cat mai uscata adica scursa de zer
- 200 gr zahar, sau mai dulce…depinde de fiecare
- 1 paharel de iaurt simplu, mic
- 70 ml lapte rece
- esenta de vanilie
- 4 oua
Mod de preparare pentru Summer fruit cheesecake
Biscuitii bagati-i la robot si prefaceti-i in praf sau macelariti-i bine de tot cu sucitorul. Ideea e sa ii faramitati cat mai fin posibil. Pudra obtinuta o puneti intr-un bol si amestecati-i bine de tot cu untul taiat bucati. La final adaugati si migdalele rasnite fin (pudra de migdale sau migdale rasnite praf gasiti in orice kaufland). Amestecati bine si puneti amestecul asta intr-o tava rotunda, cu inel de 26 cm, nivelati bine si dati la cuptor, la foc moderat, cam 5-7 minute. Dupa care scoateti tava si turnati deasupra crema de branza.
Pentru umplutura de branza, amestecati branza cu laptele rece si iaurtul. Dupa ce ati amestecat astea, o turnati intr-un blender, adaugand zaharul, esenta si ouale. Blenduiti la viteza maxima cateva minute si turnati amestecul obtinut in tava tocmai scoasa din cuptor, adica peste blatul semi-copt.
Dati la cuptor la foc moderat si lasati pana se coace.
Scoateti si lasati la racit dupa care pudrati cu zahar pudra, daca vreti sa il consumati asa simplu… E o nebunie… Altfel ii puteti adauga fructe proaspete putin acrisoare sau dulceata de zmeura ori visine si putintica frisca. Sau stropiti-l cu ciocolata. Sau din toate astea la un loc, pe bune ca o sa va ploua in gura iar simturile va vor lua-o razna. Noroc ca e pe weekend si aveti timp sa va dezmatati cu cheesecake-ul meu.
Pofta buna!
Lasă un răspuns
Pilaf de pui de altadat’
11 Responses to Cheesecake – Summer fruit cheesecake
Ador cheesecake-ul in orice combinatie,e demential…
Al tau arata foarte bine si te cred pe cuvant ca e cel mai bun 🙂
Te pup
Asa cum am mai zis, eu nu cred pana nu simt/gust/ating 😛 De aratat arata super bine, o culoare superba…asa ca te astept cu o portie, sau sa ma invit eu la tine? :))
Ce as manca si eu o feliuta…
Ti-am zis eu ca asa vei face cu noi…ne trantesti aici reteta, niste poze care ne lasa gura apa, iar tu o tai la mare! Treaba-i asta fata draga??
Seriously, ai facut un cheesecake beton! 😀
Concediu placut, pupici!
Mmm, ce bunatate ai facut!!!Deliciu maxim!Pup!
noroc ca nu mai e..ca altfel as lua eu toata minunatia asta de cheesecake!
Absolut yummy!!!
Absolut yummy!!!
Sunt la cafea….Va rog frumos o portie si pentru mine 🙂 hugs
Tu la valuri, noi la cheesecake. Ca ne-ai facut o pofta! Uite-asa, tu te intorci mai supla, iar noua ne tot creste burta cu asemenea deliciu.
Eu te cred Alice;se vede si dupa aspect ce bunatate ai facut!!
pup si o seara buna!!