Cheesecake cu visine si ananas
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
E vara. Sunt 30 de grade acum la noi, si un vant uscat cica cu particule de nisip saharian bate incetisor. Te cam sufoci pe la umbra, d’apai la soare. Si e vremea sa ne bucuram de cirese, de visine, de toate fructele pe care vara ni le ofera.
Drept sa va spun eu aveam chef de un cheesecake cu visine, iar reteta asta pe care v-o propun acum e un cheesecake absolut delicios. Am vrut sa ii adaug si niste ananas, iar combinatia de branza, biscutiti crocanti si ananas e absolut dementiala. Daca aveti la indemana o conserva de compot de ananas de la Sun Food, toata prajitura asta va iesi minunata, buna si chiar si frumusica.
Hai sa incepem!
Ingrediente pentru reteta de Cheesecake cu visine si ananas
- 200 gr biscuti obisnuiti
- 100 gr unt
- 250 gr mascarpone
- 100 gr zahar
- cateva linguri de smantana grasa
- 1/2 compot de ananas rondele Sun Food
- o mana de visine altoi
Mod de preparare pentru reteta de Cheesecake cu visine si ananas
Sfaramati biscuitiii si amestecati-i cu unt si 2 linguri de apa rece. Ungeti cu unt o tava potrivita si apoi tapetati-o cu amestecul asta de biscuiti si unt. Dati la cuptor pentru 5 minute. Cuptorul incins inainte la 180 grade.
Mixati mascarponele cu zaharul si apoi incorporati smantana. Scoateti tava de la cuptor si puneti amestecul de branza. Puneti rondele de ananas si dati la cuptor pentru 20 minute, la foc moderat.
Puneti adauga in amestecul de branza si cateva visine fara samburi.
Ornati cu visine! Lasati prajitura sa se raceasca complet si pastrati-o la frigider pana in momentul in care o taiati in patrate mari.
Pofta buna la cheesecake cu visine si ananas!
O vara minunata, dragilor!
Pavlova fara zahar cu crema de mascarpone
Lasă un răspuns