Cheesecake cu fructe tropicale
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Pentru ca intram in saptamana iubirii, apropiindu-ne incetisor de Valentine’s Day, cand peste tot iubirea infloreste, am copt in weekend un Cheesecake cu fructe tropicale, un cheesecake din cateva ingrediente simple si pe care le gasim oriunde, in orice supermarket. Pentru a ne impartasi iubirea, intr-o maniera dulce si parfumata, avem nevoie de niste biscuiti, putin unt, multa branza cremoasa si un strop de scortisoara, peste toate acestea un strat absolut perfect de fructe tropicale in compot, oferite cu drag de cei de la Sun Food.
Ingrediente pentru reteta de Cheesecake cu fructe tropicale
pentru blat:
- 200 gr biscuiti petite beurre
- 80 gr unt
pentru umplutura:
- 500 gr branza cremoasa dulce
- 110 gr zahar tos
- 3 oua
- 1 lingurita scortisoara
- 1 conserva fructe tropicale
Mod de preparare pentru reteta de Cheesecake cu fructe tropicale
Puneti biscuitii intr-un robot de bucatarie si mixati-i de cateva ori pana ii faceti praf, faina. Adaugati untul taiat in cateva bucati si mixati de cateva ori pana ce untul este dispersat si omogenizat. Transferati intr-un bol si amestecati cu mana de cateva ori. Ungeti o tava cu unt si tapetati-o cu amestecul de biscuiti si unt. Dati la rece pentru 20 minute, apoi coaceti la foc mic pentru 10 minute.
Pentru umplutura puneti toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si mixati pana ce branza devine cremoasa si amestecul complet omogenizat.
Scoateti tava din cuptor si turnati umplutura de branza. Nivelati si dati la cuptor pentru 20 minute.
Scoateti tava de la cuptor si lasati la racit in tava.
Presarati deasupra zahar pudra si ornati cu fructele tropicale scurse de zeama de compot in care au fost conservate. Taiati acest cheesecake cu fructe tropicale in bucati potrivite si consumati tarta cu drag!
Pofta buna si Happy Valentine’s Day!
Cookies cu faina de amaranth si unt de alune
Lasă un răspuns