WordPress Templates

Pui sub capac de paine

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Am vazut mai demult aceasta reteta de Pui sub capac de paine la Laura A. mai apoi la Miha si mi-a placut foarte mult. Acum a venit randul meu sa incerc reteta, usor adaptata la ceea ce aveam prin casa si am observat ca e o mancare in care poti pune linistit langa pui tot felul de legume, asa ca fiecare e liber sa puna sub capac tot ce are la indemana.

Pui sub capac de paine

Ingrediente pentru Pui sub capac de paine

pentru capac: (ce fain suna !)
  • 150 ml apa
  • un praf de sare,
  • 1 lingurita zahar
  • o bucatica de drojdie (cat o nuca)
  • 2-3 linguri ulei
  • 300 gr faina
pentru tocanita/mancarica:
  •  3 pulpe pui
  •  2 rosii
  •  1 ceapa mare
  •  2 buchetele (mai marisoare) de brocoli
  •  1 morcov mare
  •  2 linguri bulion
  •  3 catei de usturoi
  •  2 boabe coriandru
  •  3 boabe enibahar
  •  1 frunza dafin
  •  5 boabe piper negru

Mod de preparare pentru Pui sub capac de paine

Din drojdie frecata cu zahar, la care se adauga putina apa si un strop de faina se face o maia care se lasa la cald vreo 10 minute. Apoi se adauga restul de apa, faina si se face un aluat care la final se framanta cu cele 3 linguri de ulei. Se framanta bine si se lasa aluatul la loc caldut vreo 30 minute.

Pui sub capac de paine

In timpul asta….

Pulpele de pui se pun la fiert cu boabele si frunza de dafin cam vreo 20 minute, maxim. Separat se taie ceapa si se caleste. Se adauga morcovul ras pe razatoarea mica (dar merge si pe cea cu ochiuri mai mari) si rosiile taiate cubulete. Se amesteca putin si se da un clocot-doua. Se adauga o cescuta de apa, bulionul, usturoiul taiat, si buchetelele de brocoli. Se lasa la fiert, la foc potrivit, cat sa scada nitel si sa se formeze un soi de sos. Se adauga carnea si se mai lasa cateva minute pe foc. Se pune apoi intr-o cratita, sau vas termorezistent. Deasupra puneti capacul de aluat uns cu un galbenus de ou si lasati la cuptor pana se rumeneste frumos.

Pot spune, pe drept cuvant, ca este cea mai buna tocanita, mancarica (cum vreti sa-i spuneti) de pui pe care am mancat-o vreodata. Incercati!

Pui sub capac de paine Pui sub capac de paine

  Pofta buna!

4 Responses to Pui sub capac de paine

  1. Florina spune:

    Pare gustos 😉 Cum tocanita de pui imi place, banuiesc ca mi-ar place si asa ceva.

  2. Petronela spune:

    E fantastica,ai si felul si garnitura si painea, deci un pranz sau o cina completa!Si unde mai pui ca-i si buna pe deasupra,caci ce poate sa fie rau!
    Pupici!!1

  3. Buburuza Bubu spune:

    Imi place!Tare buna trebuie sa fie cu atatea condimente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.