Parfait cu capsuni si cirese
by Alice Ciobanu
Asa cum am promis, postez reteta de parfait cu capsuni si cirese pe care am facut-o acum cateva zile. Este un parfait foarte fresh si m-am gandit sa particip cu aceasta reteta la Provocarea lunii Iunie „Dulcea Romanie”, gazduita de Dulcegariile culinare ale Antoninei.
Ingredientele pentru Parfait cu capsuni si cirese
-
200 gr capsuni
-
200 gr cirese albe (cirese rosii am folosit pentru decor, pentru ca nu erau suficient de coapte cu doua zile inainte)
-
75 gr biscuiti cocos
-
3 linguri zahar pudra
-
o esenta de migdale
-
1 cantitate de parfait preparat dupa reteta de baza pe care o gasiti aici
Mod de preparare pentru Parfait cu capsuni si cirese
Puneti biscuitii intr-o punga de plastic si sfaramati-i cu sucitorul.
Capsunile si ciresele, carora le scoateti samburii, se taie in doua-trei bucati si se presara cu 3 linguri zahar pudra si se zdrobesc cu furculita.
Intr-un bol puneti jumatate din cantitatea de parfait preparata dupa reteta de baza si incorporati biscuitii sfaramati si esenta de migdale. In cealalta jumatate de parfait incorporati fructele strivite cu tot cu zeama lasata.
In forma de chec unsa cu ulei/grasime si tapetata cu folie alimentara, puneti jumatate din cantitatea de parfait cu biscuiti. Dati la congelator pentru 45 minute. Scoateti apoi tava din congelator si puneti amestecul de parfait cu capsuni si cirese albe (cu fructe) si dati iar la congelat pentru alte 45 minute. Apoi turnati deasupra restul din cantitatea de parfait cu biscuiti si lasati la congelat pentru minim 6 ore.
Rasturnati forma pe un platou de servit, indepartati folia alimentara si taiati in felii potrivite.
13 Responses to Parfait cu capsuni si cirese
-
Eiii…dintr-asta chiar am gustat si pot sa spun ca a placut tuturor. Foarte buna!
-
Excelenta reteta !!! Multumesc frumos pentru participare !! ma gandesc deja cu placere la sfarsitul lunii cand vor saliva toti la cate bunatati am primit !! te pup Alice.. o zi frumoasa !!
-
N-am mancat niciodata dar pare foarte buna….
Pupici si o zi placuta!! -
Sa-mi trimiti te rog si datele necesare . pupici
-
Florina..ma bucur ca v-a placut 🙂
-
Antonina….trimis datele 🙂 Abia astept sa vad dulgerariile de luna asta 🙂
-
Petro…e un fel de inghetata care nu e chiar inghetata 🙂
-
Arata asa de bine, cred ca nuca de cocos e combinatie buna cu fructele proaspete! 🙂
-
Arata delicios !
-
Alice, arata super bine parfait-ul.
-
mandala, ms….pup…
-
Haplea, daca spui tu…o iau de buna..:)) multumesc frumos
Lasă un răspuns
Pui sub capac de paine
[…] imaginatia va este libera…. Spre exemplu, va puteti inspira din aceasta reteta de Parfait cu capsuni si cirese. Va […]