WordPress Templates

Parfait cu capsuni si cirese

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Asa cum am promis, postez  reteta de parfait cu capsuni si cirese pe care am facut-o acum cateva zile. Este un parfait foarte fresh si m-am gandit sa particip cu aceasta reteta la Provocarea lunii Iunie „Dulcea Romanie”,  gazduita de Dulcegariile culinare ale Antoninei.

Parfait cu capsuni si cirese

Ingredientele pentru Parfait cu capsuni si cirese

  • 200 gr capsuni
  • 200 gr cirese albe (cirese rosii am folosit pentru decor, pentru ca nu erau suficient de coapte cu  doua zile inainte)
  • 75 gr biscuiti cocos
  • 3 linguri zahar pudra
  • o esenta de migdale
  • 1 cantitate de parfait preparat dupa reteta de baza pe care o gasiti aici

Mod de preparare pentru Parfait cu capsuni si cirese

Puneti biscuitii intr-o punga de plastic si sfaramati-i cu sucitorul.

Capsunile si ciresele, carora le scoateti samburii, se taie in doua-trei bucati si se presara cu 3 linguri zahar pudra si se zdrobesc cu furculita.

Intr-un bol puneti jumatate din cantitatea de parfait preparata dupa reteta de baza si incorporati biscuitii sfaramati si esenta de migdale. In cealalta jumatate de parfait incorporati fructele strivite cu tot cu zeama lasata.

In forma de chec unsa cu ulei/grasime si tapetata cu folie alimentara, puneti jumatate din cantitatea de parfait cu biscuiti. Dati la congelator pentru 45 minute. Scoateti apoi tava din congelator si puneti amestecul de parfait cu capsuni si cirese albe (cu fructe) si dati iar la congelat pentru alte 45 minute. Apoi turnati deasupra restul din cantitatea de parfait cu biscuiti si lasati la congelat pentru minim 6 ore.

Rasturnati forma pe un platou de servit, indepartati folia alimentara si taiati in felii potrivite.

Serviti cu capsuni, cirese proaspete sau sirop de menta (optional!).

Parfait cu capsuni si cirese
Parfait cu capsuni si cirese
Parfait cu capsuni si cirese
Parfait cu capsuni si cirese

13 Responses to Parfait cu capsuni si cirese

  1. […] imaginatia va este libera…. Spre exemplu, va puteti inspira din aceasta reteta de Parfait cu capsuni si cirese. Va […]

  1. Florina spune:

    Eiii…dintr-asta chiar am gustat si pot sa spun ca a placut tuturor. Foarte buna!

  2. Excelenta reteta !!! Multumesc frumos pentru participare !! ma gandesc deja cu placere la sfarsitul lunii cand vor saliva toti la cate bunatati am primit !! te pup Alice.. o zi frumoasa !!

  3. Petronela spune:

    N-am mancat niciodata dar pare foarte buna….
    Pupici si o zi placuta!!

  4. Antonina S. spune:

    Sa-mi trimiti te rog si datele necesare . pupici

  5. Alice spune:

    Florina..ma bucur ca v-a placut 🙂

  6. Alice spune:

    Antonina….trimis datele 🙂 Abia astept sa vad dulgerariile de luna asta 🙂

  7. Alice spune:

    Petro…e un fel de inghetata care nu e chiar inghetata 🙂

  8. Mihaela spune:

    Arata asa de bine, cred ca nuca de cocos e combinatie buna cu fructele proaspete! 🙂

  9. mandala spune:

    Arata delicios !

  10. Haplea spune:

    Alice, arata super bine parfait-ul.

  11. Alice spune:

    mandala, ms….pup…

  12. Alice spune:

    Haplea, daca spui tu…o iau de buna..:)) multumesc frumos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.