Pui vanatoresc la crock-pot
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Am reinceput sa gatesc la Crock-pot. Dupa o mare perioada de concediu, dupa cateva retete pe care le gasiti pe site la gustos.ro in sectiunea speciala Slow cooking, va astept sa urmariti si noile retete pe care le voi publica aici pe blog. Imi place sa gatesc la crock-pot pentru ca e un aparat fantastic de bun si eficient, imi place stilul lent la care se gateste si imi place enorm de mult faptul ca nu face miros si nu ai grija lui. Adica arunci acolo toate ingredientele setezi temperatura de lucru si timpul si gata! Iti vezi de ale tale. E drept ca e indicat ca din cand in cand sa il mai verifici si sa nu il lasi singur acasa 🙂 Dar, trecand peste asta, e un aparat tare bun. Atat de bun si atat de mult imi place, incat ma gandesc sa ii dau chiar si un nume. Cat de curand il voi teste cu ceva chec sau pandispan cu pere, din alea mari, galbui si zemoase culese din curtea noastra. Dar pana atunci, astezi va aduc un Pui vanatoresc la Crock-pot, un pui care e musai de mancat alaturi de niste paste al dente. Dupa cum veti vedea din poze, pastele la noi au disparut, pentru ca a iesit atat de bun, incat am uitat ca trebuie sa ii mai atasam si niste paste. Dar, voi sa nu faceti ca noi!
Ingrediente pentru reteta de Pui vanatotesc la Crock-pot
- 1 pui mic, 1.5 kg taiat bucati
- 1 ardei gras
- 1 ceapa
- 5 tije de telina cu tot cu frunze
- 1 conserva mica de ciuperci feliate
- 100 ml cidru
- 1 conserva de rosii in suc de rosii
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- sare
- piper macinat
- 1/4 lingurita scortisoara praf
- o lingura ulei de masline
Mod de preparare pentru reteta de Pui vanatoresc la Crock-pot
Spalati puiul, stergeti-l de apa cu hartie absorbanta si taiati-l in bucati. Frecati bucatile de carne cu un amestec din o lingura ulei de masline, sare, piper macinat, praf de usturoi si scortisoara.
Taiati ardeiul gras in bucati mici, ceapa julien, iar tijele de telina tocati-le marunt. Puneti in vasul de la crock-pot aceste legume, apoi bucatile de pui si deasupra rosiile tocate marunt impreuna cu sucul din conserva, ciupercile si peste toate turnati cidru. Amestecati foarte putin si acoperiti vasul cu capacul special.
Setati crock-pot-ul pe Low si setati timpul de 6 ore. Este indicat ca dupa 4 ore sa verificati daca totul e ok, eventual sa mai amestecati o data de doua ori in vas si posibil dupa 5.30 sa fie gata. Depinde de cat de mari sunt bucatile de carne.
Scoateti si serviti acest pui vanatoresc la corck-pot cald, cu paste!
Fajitas de pui cu naut
Lasă un răspuns