WordPress Templates

Ficatei prajiti

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Ficatei prajiti este o mancare simpla si pe care ne-o facea mama acasa mereu. Sincer nu ma dau in vant dupa ficatei prajiti decat daca sunt prajiti in sosulet de ceapa. Doar asa imi plac, altfel prajiti simpli nu prea, caci mi se par destul de inecaciosi, pe ici colo se ard inestetic si poate ca devin chiar si putin agresivi pentru sanatate. Insa asa prajiti in sosuletul de ceapa, mi se par de-a dreptul adorabili, gustosi si parca nu mai sunt asa seci si inecaciosi. Acum na, fiecare dupa gusturile lui, stiti ca doar gusturile nu se discuta si nici nu putem judeca sau blama pe nimeni in fuctie de preferintele culinare sau de greselile culinare pe care le comite. Daca omul vrea sa manance paine cu margarina, e fix problema lui si n-am vreun stres, caci nu incerc sa il conving ca margarina aia nu e sanatoasa si ca ar trebui sa manance paine cu unt sau paine simpla sau nici macar paine, caci nici aia nu e buna daca nu e dintr-un anume soi de grau, macinat intr-un anume fel, intr-o anumita zi , bla bla.. Fiecare mananca asa cum poate, cum ii place, cum este obisnuit sau dupa cum are disponibilitatea de a se autoeduca. Mi se pare o chestiune foarte simpla si nu trebuie sa filozofam foarte tare pe tema asta. Se moare, destul, de foame prin alte parti ale lumii si sunt destul de multe alte probleme umanitare decat o banala paine cu margarina. In concluzie: azi noi ne-am delectat cu ficatei prajiti si mamaliguta.

Ficatei prajiti

Ingrediente pentru reteta de Ficatei prajiti

  • 250  gr ficat de pui
  • 1-2 cepe potrivite ca marime
  • 2 oua
  • ulei
  • sare  grunjoasa

Ficatei prajiti

Mod de preparare pentru reteta de Ficatei prajiti

Spalati bucatile de ficat de pui sub un jet de apa rece si lasati-le la scurs. Curatati-le de bucatelele de „ata” albicioasa care se afla pe ele si taiati ficateii de pui in 2 sau 3 bucati, in functie de cat sunt de mari.

Curatati ceapa si tocati-o marunt. Intr-un ceaunel incingeti 3 linguri de ulei de floarea soarelui si aruncati acolo ceapa tocata. Caliti-o pana devine sticloasa si se albeste, astfel se va inmuia si va deveni dulce. Aveti grija sa nu o ardeti, caci va da un gust amar si inestetic intregului preparat. Adaugati peste ceapa calita bucatile de ficat de pui si prajiti-le usor pe toate partile pana se albesc. Turnati o cana de apa si lasati la foc moderat 20 de minute, pana ce incepe sa se evapore din apa si sa se ingroase sosuletul din ceapa. In felul aceste bucatile de ficat vor deveni niste bucatele de ficatei prajiti in sos dulcisor de ceapa.

Presarati sare grunjoasa si piper proaspat rasnit (optional, doar pentru cei care doresc un gust usor piperat). Consumati cald cu mamaliguta aburinda.

Pofta buna la ficatei prajiti!

Ficatei prajiti

10 Responses to Ficatei prajiti

  1. […] cand Miru era la gradinita, ii placeau  mult ficatei prajiti, ficatei cu sos de ceapa, ficatei cu mamaliguta. A mancat si  in vacanta, la mare, de la […]

  1. Florina spune:

    O mancare buna si sanatoasa!

  2. Alice spune:

    Da, asa este. Şi am înteles ca i-am facut pofta, lui Mihai, al tau… :))

  3. Florina spune:

    Am un cui, cum intri in casa pe dreapta. Poate sa o lase acolo 😉

  4. Alice spune:

    Aşa te vreau!

  5. Florina spune:

    Alice, ai mai ciocolatit azi?

  6. Alice spune:

    Florina, am ciocolatit, cum sa nu?!
    Deocamdata e la rece 😉

  7. Florina spune:

    Sa stii ca dupa vreo 3 zile e super, isi schimba consistenta, nu mai e asa moale si lipicioasa…numai ca la mine a treia zi mai era doar o bucatica 🙂

  8. remik spune:

    He, păi credeţi că rezistă în frigider 3 (trei!!!) zile!? Deja mi-am lins degetele :))

  9. Anonymous spune:

    retetele secrete ale marilor restaurante romanesti http://reteterestaurante.blogspot.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.