Tocanita de pui cu piure de cartofi si cascaval
by Alice Ciobanu
Pentru astazi o mancarica de casa, buna-bunuta si perfecta pentru pranz. Nimic extravagant, nimic complicat. Doar niste carne de pui, putin sos si piure. Simplu. In speta o tocanita de pui cu piure de cartofi si cascaval. E o reteta usoara si mai ales e perfecta pentru un pranz usor si relaxant in familie. Si unde mai pui ca si Mirunei i-a placut. Iar reteta am pregatit-o cu mare drag pentru provocarea lunara si trebuie sa spun: Multumesc Simona, iar reteta face parte din provocarea lunara Bucatar Curajos.
Ingrediente pentru tocanita de pui cu piure de cartofi si cascaval
- piept de pui fara piele si os
- 1 ceapa mare tocata marunt
- cateva rosii cherry
- 1 ardei gras grosu
- 1 ardei gras verde
- o mana de mazare
- o mana de fasole verde
- 3 linguri suc de rosii
- 1 lingura pasta de gogosari
- putin ulei pentru calit
- piure de cartofi cu cascaval
Mode de preparare pentru tocanita de pui cu piure de cartofi si cascaval
Pieptul de pui fara piele si os l-am taiat bucati potrivite. Le-am calit in putin ulei, pe toate partile, apoi le-am scos si pastrat pe o farfurie calda.
In uleiul ramas am pus ceapa tocata marunt, ardeiul gras taiat cubulete, rosiile cherry, mazarea si fasolea verde, pasta de gogosari si sucul de rosii. Am turnat o cana de apa si am lasat la fiert vreo juma’ de ora, cred. Am adaugat bucatile de carne si am asezonat cu sare si piper. Foarte simplu.
Intre timp am pus cartofii curatati si taiati in bucati potrivite la fiert in apa rece cu sare. Cand au fost fierti, ca pentru piure, i-am zdrobit si am adaugat lapte, sare si un caus de unt. Am preparat un piure de cartofi dupa care am adaugat in el cascavalul ras pe razatoarea mica. Delicios!
Seminar despre dieta si un scop caritabil
Lasă un răspuns