WordPress Templates

Prajitura cu frisca si ananas

De sarbatorile astea, mami, vreau ceva cu frisca… cum ar fi un fel de tiramisu. Sa aiba si piscoturi, dar si fructe. Asta a fost cerinta copilului, asta am executat. Am mai copt si niste saratele, cativa copii infasati, dar si niste nuci cu crema de vanilie. Si pentru ca avrut neaparat ceva cu frisca, am incercat o prajitura cu frisca si ananas, direct din conserva de la Sun Food. Ananas bucati, indulcit, perfecte pentru  deserturi rapide, fructe cu frisca la pahar si alte cele. Prajitura cu frisca si ananas se prepara foarte rapid, doar ca apoi va trebui sa aveti putintica rabdare cat sta ea la rece si se inmoaie piscoturile. In rest, treaba merge struna. Sa va povestesc!

Prajitura cu frisca si ananas

Ingrediente pentru reteta de Prajitura cu piscoturi si ananas

Prajitura cu frisca si ananas

  • 1 conserva ananas bucati Sun Food
  • 200 gr piscoturi
  • 200 gr mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 gr ciocolata alba
  • 300 gr frisca lichida

Prajitura cu frisca si ananas

Mod de preparare pentru reteta de Prajitura cu piscoturi si ananas

Desfaceti conserva si turnati zeama intr-un bol.

Mixati frisca pana sta pe tel. Amestecati mascarponele cu zaharul pudra si apoi incorporati frisca. La final incorporati ciocolata topita si usor racita, in fir subtire. Nu trebuie sa mixati cu mixerul, ci doar sa o amestecati cu un tel, prin miscari usoare.

Luati un vas termorezistent si asezati un rand de piscoturi inmuiate rand pe rand in sucul de compot. Asezati crema de mascarpone si bucati de ananas, din compotul de ananas indulcit. Nivelati. Apoi iar un rand de piscoturi si iar un rand de crema  si ananas. Dati la rece si presarati fulgi de cocos in momentul servirii. Daca vreti pastrati o  lingura de ciocolata alba amestecata cu un strop de colorant.

Taiati in patrate si serviti cu extra frisca si ananas. Daca aveti si o lingura mare de inghetata alaturi, va jur ca e heaven. Noi am mancat singurei, asa, pe furis, noaptea :)) caci Miru era putin „ragusita”.Prajitura cu frisca si ananas Prajitura cu frisca si ananas Prajitura cu frisca si ananas

Sper sa va placa reteta si sa o incercati si voi!

Sarbatori Fericite!

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. MultumescPrajitura cu frisca si ananas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.