Cornulete cu rahat
by Alice Ciobanu
M-a pocnit o pofta de Cornulete cu rahat, brusc in strafundul memoriei papilelor mele gustative. Da, fratilor! Cornulete cu rahat. Din acelea de le facea mama acasa, demult tare. Din alea de musti… si se topesc in gura. Fenomenal de bune! Am facut astazi, am gustat unul asa caldut… nepudrat… ca nu mai aveam rabdare. Am murit si am inviat, pe bune! Reteta am gasit-o in vechea carte de bucate din care am facut si Pilaf de pui de altadat’ . Asa ca va poftesc sa va hodiniti olecutica, sa va trageti sufletul si sa va opriti din forfota urbana, sa va indulciti cu un pufos cornulet cu rahat si-o cana cu lapte. Si-apoi sa purcedem iarasi la drum. Vorba ceea: „iarna-i grea, omatu-i mare….”
Ingrediente pentru Cornulete cu rahat
- 250 gr untura
- 250 gr smantana
- 1 ou
- 1 plic de drojdie uscata (sau drojdie proaspata cat o nuca)
- un praf de sare
- faina cat cuprinde
pentru umplutura :
- rahat taiat bucatele
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare pentru Cornulete cu rahat
Treaba e extrem de simpla. Incalziti cuptorul. Intr-un bol amestecati untura, smantana, sarea, oul, drojdia si incorporati faina (cat cuprinde 😛 , cam maxim 600 gr cred) pana ce obtineti un aluat elastic, dar ferm si nelipicios. Lasati apoi la loc caldut 20 minute. Taiati bucatile de rahat in fasiute, bucatele dreptunghiulare.
Intindeti aluatul pe planseta de lucru infainata, cu sucitorul, in foaie nici prea-prea, nici foarte-foarte, subtirica. Taiati patrate mici cu latura de 5 cm, puneti o bucatica de rahat in mijloc si doua din marginile opuse, ca atunci cand ati infasa un copil. Noi, acasa, cand ii pregateam inainte de sarbatoarea Craciunului, asa ii numeam… copii infasati :)).
Pe masura ce ii facem ii punem in tava intinsa pe hartie de copt si dam la cuptor la treapta 2-3, la foc moderat, cateva minute… vreo 10. Scoatem tava si tavalim cornuletele cu rahat fierbinti prin zahar pudra. Ii pastram in cutie de carton, la loc ferit de umezeala si caldura. Sunt extrem de deliciosi.
Pofta buna!
16 Responses to Cornulete cu rahat
-
Vai vai imi plac asa mult ca te-as pune sa-mi faci pachet…
-
si ale tale sunt faine tare! pupicei.
-
-
Arata tare tare DELICIOS!!!!
-
>:D< saru'mana
-
-
i-ti multumesc Alice pentru retetà….sàmbàtà este zi de cornulete….pentru mine….aratà fain tare ale tale…..
-
In primul rand, prezentarea e suuuuper!!
in al doilea, speram sa nu fie cu untura…ca n-am eu 🙁
Ti-au iesit intr-un mare fel, imi si inchipui cum se topesc in gura…mmm
Felicitari albinuto! <3 -
Sunt grozave!!! Arunca si la mine cateva! Pupicei
-
cred ca nu exista copilarie fara asa ceva! minunate!
-
Ador aceste cornulete fragede!!!
-
Arata ff bine dar imi puteti da niste idei cu ce as mai putea sa le umplu in loc de rahat ca sotiei mele nu ii place rahatul.Parca am vazut ca se poate si cu ceva crema de cacao. Daca stiti va rog sa-mi spuneti si mie .Multumesc.
-
Craciun fericit cu bucate alese.La multi ani!
-
Sunt nemaipomenit de gustoase. Acum le-am facut.Multumesc pentru reteta.
-
Va felicit pentru reteta !!!! am facut cornuletele si mi-au iesit ” EXTRAORDINARE ” incercati si dumneavoastra ca nu o sa regretati !
Lasă un răspuns
Orez de post
[…] Foto: Tarabucatelor.ro […]