Pandispan cu ananas caramelizat
Stiu ca marea sarbatoare a iubirii se apropie cu pasi grabiti. Am aflat asta de ceva timp de cand magazinele s-au umplut de inimioare si ursi de plus. Am fost la cumparaturi si am lasat o caruta de bani in magazine :), pentru ca nu stiu cum se intampla dar ai o lista mica si iesi cu un bon foarte mare 🙂 si fara legatura cu ziua iubirii, am hotarat sa facem ceva dulce si frumos. Nu mai preparasem de ceva vreme ceva frumos si colorat si bun de mancat. Iar Miru cam tanjea dupa tort :)) ea cred ca ar cere tort si ciocolata in orice zi si-n orice noapte 🙂 Astfel ca am facut un pandispan cu ananas caramelizat si pentru ca dorinta ei a fost de tort l-am decupat in forma de tortulete 🙂 Zic ca au iesit destul de fain si aratoase, astfel ca sunt ideale pentru ziua iubirii si pentru persoanele care ar dori ceva dulce si frumos. Sau ceva cu care sa il ameteasca, vrajeasca pe iubit 🙂 Fetelor si baietilor va zic eu: pandispan cu ananas caramelizat! Si nici nu ai nevoie sa cumperi ditamai ananasul, caci o conserva de ananas rondele de la Sun food e fix ce ai tu nevoie.
Ingrediente pentru reteta de Pandispan cu ananas caramelizat
pentru pandispan
- 5 oua
- 5 linguri de faina
- 5 linguri de zahar
- 3 linguri de ulei
- 1 conserva ananas rondele Sun Food
- 50 gr zahar
- 30 gr unt
- 100 ml smantana
- fructe: afine, capsuni, zmeura
- frisca batuta doar putin
Mod de preparare pentru reteta de Pandispan cu ananas caramelizat
Incalzim cuptorul la 200 grade.
Mai intai facem pandispanul: separati ouale si bateti spuma albusurile. Pana stau si nu cad! Bateti spuma ouale cu zaharul si la final incorporati uleiul. Adaugati faina si omogenizati. La final incorporati albusurile spuma, cu ajutorul unui tel, amestecand de jos in sus si avand grija sa nu se lase.
Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu foaie de copt, o tava de 25*35 cm.
Dati la copt, la foc moderat.
Scoateti tava si lasati sa se raceasca pe un gratar metalic. Decupati cu ajutorul unui decupator rotund, potrivit pentru gogosi.
Intr-o tigaie incalziti zaharul pana devine usor auriu. Incorporati untul si ananasul. Lasati-le pe foc pana se ingroasa si incorporati si smantana. Omogenizati.
Pe farfuria de servit puneti cate o rondea de pandispan, deasupra cate o rondea de ananas caramelizat usor, apoi turnati cu lingurita cate putin sos dulce. Deasupra decorati cu diverse fructe. Am ales afine, capsuni si zmeura pentru imagine, gust si pentru a aduce ca aspect a tortulet si a fi potrivite pentru ziua iubirii 🙂 Serviti cu extra frisca si sos dulce.
Si acum intrebarea mea: voi sarbatoriti cumva iubirea? Ce deserturi preparati special pentru cel drag?
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!sc!
Supa crema de conopida cu sfecla rosie
Lasă un răspuns