WordPress Templates

Nuci cu crema de vanilie si cacao

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Dragii mei va urez sa aveti parte de o delicioasa petrecere de Revelion, sa incepeti anul cu voiosie si sa aveti parte de un 2013 asa cum vi-l doriti. La multi ani!

O prajitura ce se poate afla cu mare fast pe masa de Revelion e si reteta de mai jos…  niste nuci coapte in formite si umplute cu crema de vanilie sau cacao, sau de trufe cu rom… orice va place. Asadar Nuci cu crema de vanilie si cacao.

Nuci cu crema de vanilie si cacao

Ingrediente pentru Nuci cu crema de vanilie si cacao

pentru nuci
  • 250 gr unt
  • 100 gr zahar tos
  • 300 gr faina
  • 100 gr nuca macinata
  • 1 lingura cacao
pentru umplutura:
  • crema de vanilie pe care o faceti dupa reteta clasica 
  • sau folositi cu incredere un plic de pudding
Nuci cu crema de vanilie si cacao

Mod de preparare pentru Nuci cu crema de vanilie si cacao

Incingeti cuptorul la 170 gr sau treapta 2 spre 3.

Ungeti fiecare formita (pentru prima tura de coji de nuci :P) cu putin unt sau margarina pentru prajituri.

Amestecati toate ingredientele pentru nuci, framantati  bine pana ce tot amestecul se transforma intr-o bila de aluat. Apoi, cu migalosenie :)), luati o bucatica din aluat, fix cat puteti lua cu doua degetele… o bucatica de aluat cat o margea :)) si umpleti, de fapt faceti mulajul fiecarei formite de nuca. Asezati formele in tava mare si dati la cuptor cateva minutele. Trebuie sa puneti putin aluat in formite, deci fix sa faceti mulajul acestora sau mai exact doar o pojghita de aluat…

La copt, aluatul va creste putin, suprafata va deveni ferma dar moale in acelasi timp. Nu trebuie lasate prea mult la cuptor chiar de aveti senzatia ca nu sunt copate. In caz contrar se vor usca prea tare. Scoateti fiecare coaja de nuca din formita si lasati-le la racit. Procedati la fel pana terminati intreaga cantitate de aluat.

Cand s-au racit complet puneti cate o lingurita din crema facuta dupa instructiunile de pe pachet… uniti cate doua coji de nuca si rostogoliti-le apoi prin nuca macinata pe margini. Le mai puteti pudra cu foarte putina cacao sau cu zahar praf.

E important sa le umpleti azi si sa le consumati a doua zi… se vor inmuia exact cat trebuie si vor fi…mmmmm……

Pofta buna!

La multi ani, 2013!!!

Nuci cu crema de vanilie si cacao
Nuci cu crema de vanilie si cacao

10 Responses to Nuci cu crema de vanilie si cacao

  1. Buburuza Bubu spune:

    Draga Alice,iti doresc atitea clipe fericite cati fulgi de nea intr-o iarna ca-n basme. Un an nou mai bun,cu pace si liniste in suflet si cu multa dragoste in inima.Inca odata Multumesc!

  2. Corina Ureche spune:

    La multi ani si tie! Nucile sunt foarte faine :*

  3. Cristina spune:

    La multi draga mea!!! Sa ai un an bun si frumos ca sufletul tau!

  4. beta brigytte spune:

    La multi ani Aliiiiice! prezentarea e suberba, nucile… nu mai zic 🙂 sa ai un an BUN, asta iti doresc! <3

  5. Timea spune:

    An Nou fericit iti doresc! Te pup

  6. Haplea spune:

    La multi ani!!!Un 2013 plin de impliniri si bucurii!!!

  7. adnia spune:

    La multi ani frumosi si luminosi, plini de bucurii si sanatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.