Negresa cu piersici de Halloween
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
” Eu am gatit cu mama in bucatarie la noi. Am facut o prajitura „mormante” si am scris RIP cu ciocolata” spuse ea cu plina de veselie la atelierul de gatit cu tenta infricosator de distractiva. E drept ca doamna moderatoare s-a blocat putin si sunt sigura ca nu prea a stiut cum sa o ia, dar a dres-o cu „aaa, adica brownies, care arata sa asa un pamant”… Dar mititica mea a avut dreptate.
In weekend chiar am copt niste prajituri sub forma de mormant si am scirs RIP cu ciocolata. A fost fun si distractiv sa facem negresa cu piersici de halloween si sa ne si desfatam cu niste pahare ci ananas, piersici, frisca si biscutiti de ciocolata transformati in pamant. Cateva jeleuri ne-au completat desertul asta irezistibil de haios si infricosator de bun. Si pentru toate ne-au fost de ajutor o conserva de ananas si o conserva de piersici in compot de la Sun Food. Caci provocarea Sun Food ne-a dat tarcoale si in weekendul asta.
Multi poate ca nu vor „gusta” reteta asta, insa mi-as dori sa stiu ca am cititori deschisi la minte si cu mult fun in viata. Si pinterestul e plin de retete care mai de care ami „inspaimantatoare” asa ca va invit sa dati tarcoale pe acolo.
Ingrediente pentru reteta de Negresa cu piersici de halloween
- 150 gr ciocolata amaruie
- 100 gr unt 80%
- 200 gr zahar
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 250 ml frisca lichida
- 280 gr faina
- 1/2 conserva piersici in compot Sun Food
- 1 plic praf de copt
pentru grazura
- 50 gr unt
- 100 gr ciocolata amaruie
- 50 ml frisca lichida
pentru decor
- 5 eugenii
- ciocolata topita
- jeleuri
pentru paharele de fructe si „pamant”
- 1/2 conserva piersici in compot
- 1/2 conserva ananas
- 250 gr frisca
- 100 gr biscuiti cu ciocolata
- jeleuri diverse
Mod de prepapare pentru reteta de Negresa cu piersici de halloween
Bateti untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si devine spumos. Topiti ciocolata si incorporati-o in crema de unt. Mixati apoi adaugand treptat ouale, unul cate unul, mixand bine de fiecare data. Piersicile din compot treceti-le prin blender si apoi incorporati pasta obtinuta in compozitie. Incorporati apoi frisca lichida si laptele si treptat faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
Tapetati o tava de copt 25*35 turnati compozitia si dati la cuptor (incalzit inainte) la foc mediu-potrivit 35 spre 40 minute si, dupa ce faceti testul scobitorii, scoateti tava si lasati prajitura la racit pe un gratar metalic.
Pentru glazura va trebui sa topiti ciocolata si sa o amestecati, pe foc mic, cu frisca lichida si la final untul. Lasati-o sa se raceasca putin inainte de a o turna pe compozitie.
Scoateti prajitura si cand s-a racit taiati-o in forma de dreptunghi. Turnati ciocolata topita deasupra, peste bucatile taiate.
Desfaceti eugeniile si partea fara ciocolata o rupeti in doua jumatati. Astfel obrineti „pietrele funerare”. Cu ciocolata topita scrieti RIP 🙂 si apoi dati-le la rece. Cand ciocolata s-a intarit infingeti fiecare bucata in cate o bucata de prajitura. ornati cu floricele de zahar colorat (daca aveti) si/sau jeleuri „tematice”.
pentru Paharele cu fructe:
Taiati piersicile si ananasul din compot in bucatele protrivite. Mixati frisca pana sta. Puneti biscuitii in-tro punga si sfaramati-i cu un sucitor.
Luati 4 pahare si umpleti-le cu un strat de fructe amestecate, un strat generos de firsca batuta si deasupra un strat de biscuiti de ciocolata bine zdrobiti.
Cam asa ne-am desfatat noi in weekedn de halloween cu negresa cu piersici de halloween, cu niste crenvusti mumii si pizza cu fantomite, jeleuri delicioase si bezele gumate trase in ciocolata. Am sculptat dovlecisi am conmfectionat o fantomita din tifon apretat. Am spus glume si toptul la lumina dovlecilor „infricosatori”
Voi ce decoratiuni sau praji atifacut de halloween?
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
Pizza Halloween
Lasă un răspuns