Oua de ciocolata umplute
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Oua de ciocolata umplute arata intr-un mare fel, iar copiii vostri vor fi fascinati. Cred ca si prietenii daca ii aveti invitati la masa de Florii, de Paste sau la vreo oricare alta petrecere sau masa in familie, si ii delectati cu un astfel de desert. Arata senzational si e peste masura de bun. Pentru ca multi vor crede ca ati fiert oua si le-ati imbracat in ciocolata, ceea ce ar fi destul de ciudat. Nu greu de realizat, dar ciudatel cu siguranta ar fi, si nici nu imi inchipui cum ar fi asa o combinatie de gust. Insa, niste oua de ciocolata umplute sunt senzationale. Pentru a simula albusul de ou fiert tare treaba e simpla, caci puteti folosi frisca, combinatie intre frisca si ciocolata alba, o crema de branza dulce, ca aceea pentru un cheesecake fara coacere, sau puteti alege sa imbinati niste zahar pudra, mascarpone si o frisca, si aveti o crema delicioasa si simplu de preparat. Asadar daca pentru a simula un albus de ou fiert tare e foarte usor, pentru a simula un galbenus de ou fiert tare e usor mai complicat. Nu foarte complicat, dar poate da bataie de cap si poate va ganditi sa adaugati colorant in vreo crema ceva. Da, probabil ca niste colorant bun introdus in crema folosita la „albusul de ou” ar fi salvat situatia, dar cumva intreg conceptul ar fi fost simplu, uniform, fara nimic care sa scoata in evidenta un desert cu adevarat senzational. Asa ca eu am ales sa introduc un piure de piersici. Iar o conserva de piersici in compot, gata decojite si cu o culoare perfecta, conserva de piersici pe care o gasiti in orice magazin sau online de la Sun Food. Asa ca piersicile au fost acel ingredient care a transformat un desert care arata senzational, intr-un desert cu adevarat fabulos!
Hai sa va povestesc cat de simpla e toata reteta asta! Iar Miruna a fost super mega incantata!
Ingrediente pentru reteta de Oua de ciocolata umplute
- 6 oua de ciocolata
- 200 gr frisca
- 100 gr mascarpone
- 1 lingura zahar pudra (sau mai mult dupa gustul vostru)
- 1/2 conserva de piersici decojite in compot Sun Food
- 3 gr gelatina
Mod de preparare pentru reteta de Oua de ciocolata umplute
Bateti smantana pentru frisca sau frisca lichida (depinde ce alegeti sa folositi) pana sta teapana si tare. Mixeaza mascarponele cu zaharul pudra si apoi incorporeaza frisca batuta. Da la rece.
Intr-un belnder pune jumatate din piersicile aflate in conserva de piersici de la Sun Food, vreo 4 piersici intregi sunt de ajuns, si transforma-le in piure. Intr-un ibric pune gelatina si un strop de apa. Lasa la hidratat, pana devine ca un burete. Pune pe foc si imediat ce s-a dizolvat adauga-o in piureul de piersici. Incorporeaza-o cu o lingura si da la rece pentru jumatate de ora.
Acum ne vom ocupa de ouale de ciocolata si le vom pregati astfel incat sa arata ca niste coji de oua fiert tare. Desfaceti-le cu grija hartia in care au fost invelite, cu mentiunea ca ouale trebuie sa fi fost pastrate in frigider, la rece, pana in momentul in care incepem sa le pregatim. Cu un cutit, incalzit usor pe flacara, taiem capac din oul de ciocolata, adica ii taiem varful. Am preferat sa tai neuniform, tocmai pentrua simula un ou fiert pe care abia l-ai spart si incepi sa il savurezi. Dar daca vreti sa aveti un ou milimetric taiat, doar trebuie sa aveti o lama de cutit calda, o mana sigura si sa mergeti la rotund pentru a decupa un capac perfect.
Ouale pregatite dupa cum v-am spus mai sus le veti umple cu ajutorul unui pos cu crema de frisca si mascarpone, pana sus, la baza, cu grija, astfel incat sa fie compact si nu o umplutura aerata. Nivelati usor cu dosul unei lingurite si scobiti foarte putin in mijloc pentru a pune cate o lingurita din piureul de piersici. Asta-i tot!
Pastrati-le la rece, in frigider pana in momentul in care va veti uimi musafirii!
Deci, cum vi se par?
Crema raw-vegan de avocado
Lasă un răspuns