Batoane insiropate cu ananas
Imi era tare pofta de batoane, dar voiam totusi si un aluat dulce, Si cum nu ma puteam hotara am improvizat si am copt niste batoane insiropate cu ananas. Practic am folosit acelasi aluat ca la batoanele cu mac, o reteta absolut fantastica, pe care o repet destul de des. Insa de data asta am prgatit un sirop ananas dintr-o conserva de compot de ananas de la Sun Food.
Am spart cateva nuci si am presarat pe ele din belsug. Sunt absolut delicioase si nu te mai poti opri din mancat. Sa va povestesc.
Ingrediente pentru reteta de batoane insiropate cu ananas
- pentru aluat
- 500 gr faina
- 7 gr drojdie uscata
- 1/4 lingurita sare
- 250 ml apa calduta
- 50 gr zahar
- 80 ml ulei
- pentru toping
- 1 galbenus spart in apa rece
- pentru insiropat
- zeama de la un compot de ananas
- miere de albine
- nuci
Mod de preparare pentru reteta de Batoane insiropate cu ananas
Eu folosesc pentru aluaturi masina de paine pentru framantat si dospit, asa ca imi este destul de facil sa pregatesc diverse aluaturi sau paine fara sa ma spetesc framantand. De fapt framant manual doar aluaturile pentru tarte, cele repiade si sfaramicioase, pentru paste (rar) si pentru cozonac (de fiecare data).
Asadar eu am pus ingredientele in cuva masinii de paine (intai solidele si apoi lichidele), am setat pe programul special de framantare si dospire si timp de 1 ora si 30 minute mi-am vazut de ale mele.
Apoi am rasturnat aluatul pe masa infainata. Am incalzit cuptorul si am pus o foaie de copt in tava pe care am ales sa o folosesc.
Din aluat am impartit in 10-12 bile, cam de aceeasi greutate. Fiecare bucata de aluat am intins-o in forma mai mult de dreptunghi. Apoi am rulat-o strans si am asezat-o in tava.
Asezati rulourile de aluat unul langa altul. Acoperiti tava cu un prosopel si lasati la loc caldut 30 minute.
Ungeti batoanele cu un galbenus de ou spart in doua trei linguri de apa rece. Dati la cuptor pentru 20 minute, la foc potrivit, in cuptorul preincalzit.
Intre timp faceti un sirop din zeama de la un compot de ananas si cateva linguri de zahar. Puneti la fiert si cand da in cateva clocote trageti de pe foc.
Scoateti tava cu batoane de la cuptor si cat sunt fierbinti rasturnati peste ele siropul de ananas. Ungeti-le repejor cu putintica miere de albine si presarati miez de nuca.
Lasati-le sa se raceasca inainte de a le consuma. Se patreaza bine si a doua zi.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Pui cu ciuperci si cartofi la cuptor
Lasă un răspuns