Pui cu ciuperci si cartofi la cuptor
Nu stiu ce si cum mai gatiti in ultimul timp, dar m-am gandit sa va dau o reteta rapida si foarte usoara. O reteta creata pe principiul „arunca in cratita si fugi”: pui cu ciuperci si cartofi la cuptor.
Ai nevoie de doi-trei cartofi, de o bucata de piept de pui si cateva ciuperci. Doar cateva ingrediente aflate la indemana oricui.
Ingrediente pentru reteta de Pui cu ciuperci si cartofi la cuptor
- 2-3 cartofi
- 1 bucata piept de pui
- 250 gr ciuperci
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper boabe
Mod de preparare pentru reteta de Pui cu ciuperci si cartofi la cuptor
Taie pieptul de pui in bucati potrivite. Trage la tigaie pentru un minut pana se se albeste, capata „fata”.
Curata ciupercile si taie-le in felii groase. Stropeste-le cu putin ulei si sare si caleste-le pentru 3 minute.
Incalzeste cuptorul la 180 grade.
Intr-o tigaie potrivita pune bucatile de carne, feliile de ciuperci si la final cartofii. Acestia din urma vor fi curatati si taiati felii inainte de a fi pusi in tava peste celelalte ingrediente. Stropeste cu putin ulei si acopera tava cu o foaie de aluminiu alimentar.
Da tava la cuptor pentru 30 minute. In ultimele minute lasa tava descoperita si seteaza cuptorul pe 180 grade cu ventilatie.
Simplu, nu? Si daca vrei poti adauga o salata generoasa cu multa ceapa verde si leurda.
Este o reteta simpla si usoara si de pregatit fix in momentul in care „nu stii ce sa gatesti”.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Tarta cu piersici
Lasă un răspuns