WordPress Templates

Evantai de vinete ( à la Horia V.)

 O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Dragilor declar solemn, cu mana pe inima:  I’m Happy!

My dear husband, my beloved husband sau cum ar zice cineva cunoscut noua ” splendoarea vietii mele ” :)), mi-a adus in dar doua carti de gastronomie. Cica nu gatesc suficient sau bine, a glasuit un carcotas :)) Dar sa revenim… R. mi-a adus in dar doua carti, una din ele fiind „Bucatele noastre” a maestrului Horia Varlan. Cealalta…. hmmm… inca nu va dezvalui care e, revenim cu amanunte, dupa.. .era sa zic publicitate, dar nu!, nu!… toate la momentul respectiv.

Mai, fratilor, cartea asta a lui Horia e minunata, retete una si una, bucate alese, intr-un cuvint merita investitia, pe cuvant! Dupa ce am rasfoit-o binisor tot excalmand „Uite si asta! O, ce faina e asta!, Wow, wow, wow…” si pentru ca tot e Provocarea din septembrie, iar Betty sper ca ma primeste si pe mine, altfel vin singura! :)), am ales spre facere un minunat Evantai de vinete.

Anyway…luati un pix si notati!
Evantai de vinete

Ingrediente pentru Evantai de vinete

(eu dau ingredientele doar pentru 2 persoane)
  • 2 vinete spalate
  • 1 ceapa potrivita ca marime
  • 2 rosii 
  • 100 gr costita
  • 100 gr cascaval
  • 1 catel mare de usturoi
  • sare 
  • 1 pahar mic de iaurt
  • o lingura ulei de masline

Mod de preparare pentru Evantai de vinete

Ceapa se curata de coaja si se taie felii subtiri. Rosiile, cascavalul si costita se taie si ele in felii subtiri.

Vinetele se spala si se taie in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei, si taiati-le pina aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta de aceasta. Astfel nu riscati sa se desprinda de cotor.

Evantai de vinete

Usturoiul, curatat, il taiati in fasii subtiri si impanati cu el feliile de vinete, din loc in loc.

Apoi asezati intre feliile de vinete, feliile de rosii, ceapa, cascaval si costita, dupa priceperea si dorinta fiecaruia, neavand importanta in ce ordine le asezati. Legati vinetele cu ata de bucatarie, sfoara mai subtire si le puneti intr-o tava stropindu-le cu ulei. Bagati totul in cuptorul preincalzit la 175 C, si lasati asa cam 35 minute. Verificati daca vinetele sunt suficient de patrunse.

Cand s-au racorit putin le scoateti ata si le stropiti bine cu iaurt si putin patrunjel tocat.

Evantai de vinete, o minunatie de arome, culori si mai ales… o savoare deosebita. Va jur!

Multumesc Maestre! 

 Evantai de vineteEvantai de vinete Evantai de vinete

49 Responses to Evantai de vinete ( à la Horia V.)

  1. […] de prospetimea lor. Imi place salata de vinete coapte, imi place si salata de vinete cu tahini, ador evantaiul de vinete, dar de curand am preparat o Musaca de vinete care a iesit absolut savuroasa si, in special, extrem […]

  1. sarah spune:

    super arata.sotul din dotare nu se atinge de vinete dar eu sigur as infuleca o portie dubla.pupicei

  2. Betty spune:

    Albinutza harnicuta..tare imbietor ai mai gatit ptr noi. F interesanta ideea

  3. Adela Zilahi spune:

    Si eu as papa asa minunatie! Pupicei!

  4. Florina spune:

    Nu mai zic nimic…inghit in sec 😀

  5. Vinetele imi plac doar mie.Asa ca infulec o bucatica.Te pup!

  6. Alexandrina spune:

    Ce bunatate, felicitari, ti-au iesit foarte bine!

  7. maya spune:

    Excelenta idee, evantaiul asta. Foarte de efect!
    Pupici!

  8. Miha spune:

    O prezentare super! Arata intr-un mare fel. 🙂

  9. Petronela spune:

    Minunata reteta…arata foarte bine!!!Si cum am 2 vinete de facut pe maine,ai venit la fix cu reteta …numai ca vor fi inlocuiri…
    Te pup si o seara placuta!!!

  10. Licuta Marin spune:

    Ce bine arata si ce gustoase sunt!!! Pup!

  11. TeoBucatar spune:

    Eu nu stiu cum le face HV dar arata tare nine si vreau sa le am garnitura la un muschiulet impletit:)

  12. Alice spune:

    sarah, lasa sotul cand e vb de vinete si trage o fuga pana la mine , bem si o cafea, te asigur :))

  13. Alice spune:

    Betty, e ideea lui Horia, nu a mea

  14. Alice spune:

    Florina, nu mai inghiti in sec, vino la mine sa inghiti o vanata, mai bine

  15. Alice spune:

    Dia, haide la o bucatica mai mare. pup sieu

  16. Alice spune:

    Alexandrina, multuemsc frumos.

  17. Alice spune:

    maya, ma bucura vizita ta. pup si eu si un weekned frumos

  18. Alice spune:

    miha, draga mea, multumesc! pupici

  19. Alice spune:

    Petronela, abia astept sa vad cum ti-au iesit…imaginatie e libera ..asa ca inlocuieste cu ce vrei

  20. Alice spune:

    Licuta, sunt gustoase, asa este. Pup si eu

  21. Alice spune:

    Teo, nici eu nu stiu cum le face Horia, dar ma bucur ca am resuit sa le fac…si daaa…merg linga muschiul ala al tau :))

  22. pansy spune:

    am facut si eu o data acest fel de vinete,dar fara bacon, mai demult,avand reteta de la o prietena ce o vazuse pe un canal american de gatit,prezentata fiind ca vinete italienesti.pana la urma am transformat-o in altceva ,tot la cuptor dar puse in starturi ca la musaca.e mai spornic si mai usor de mancat.si astfel o fac destul de frecvent vara.e drept ca nu e la fel de aratoasa dar de buna e la fel de buna.

  23. iulian spune:

    Arata super bine. O idee excelenta pentru provocarea vinetelor; de prezentare nu mai spun 🙂

  24. Brindusa spune:

    uuuu asta e o reteta de pastrat. Trebuie s-o pun si eu in aplicare. Arata de nota 10.

  25. sarah spune:

    iubita ai aici un link unde iti gasesti retetele text/poza copiate daca te intereseaza.pup
    link

  26. georgiana spune:

    Alice, cartea aia a lui Horia Varlan (pe care’l simpatizez din toata inima) are si retete clasice sau doar „exotice”, asa?
    Vinetele arata bestialicesc si chiar fac maine reteta asta!

  27. Alice spune:

    Mandala..saru’mana :))

    Pansy…daca e buna, nu conteaza cum arata!. o zi faina sa ai

  28. Alice spune:

    Iulian, multumesc pt vizita si mai ales pt aprecieri.

  29. Alice spune:

    Brandusa, draga mea, chiar astept 🙂

  30. Alice spune:

    Giano…cartea lui Horia e tare faina si nu are deloc retete exotice…e foarte neaosa, daca as putea zice cam asa 😛 doar ca sunt prezentate foarte super. Pup si astept sa vaz ce ai facut.

  31. Alice spune:

    sarah, multumesc pt link..ii stiu pe astia demult si vad ca tot preiau sistematic de la mine. Asta e..

  32. Cristina spune:

    Foarte bine arata. Cred ca evantaiul tau e un adevarat deliciu.

  33. Haplea spune:

    Delicios evantaiul tau.

  34. allblogs spune:

    Salut,

    Ne face placere sa te invitam sa te inscrii in revista blogurilor pe http://www.allblogs.ro .

    Beneficiezi de promovare gratuita a blogului prin inscrierea in http://www.allblogs.ro, care are un numar mare de indexari, impartite pe categorii, ajuta la cresterea popularitatii web a blogului in algoritmii de calcul al motoarelor de cautare. Blogul devine mai popular prin afisarea de linkuri catre acesta, afisarile atragand vizitatori targhetati.
    Cu cat exista mai multe linkuri catre un web site, cu atat importanta web siteului este mai mare in „opinia” motoarelor de cautare.

    Numai bine,
    echipa allblogs.ro

  35. Alice spune:

    Cristina, multumesc frumos. E un deliciu, adevarat. O zi frumoasa

    haplea…bun bun..ia si t un evantai, pls

  36. Simona Patras spune:

    Arata foarte bine!!!
    Frumoasa prezentarea!!!

  37. birdutmasali spune:

    very nice !!!

    Mutlaka denemek isterim..
    sevgiler
    İSTANBUL- TURKEY

  38. Kadia spune:

    Am incercat reteta, in urma provocarii Amei si ne-a placut enorm de mult! Foarte gustoasa si in acelasi timp foarte aratoasa! Multumesc mult pentru reteta :))) Mi-a placut foarte-foarte mult!

  39. Mare Maria spune:

    Senzationala reteta!!!!!

  40. Evantai spune:

    Arata delicios. Trebuie sa incerc si eu.

  41. Rocsy Ciobanu spune:

    Senzational evantai de papat!

  42. Anonymous spune:

    [url=http://mypaydayloans1h.com/#balice-albinutza.blogspot.com]payday loans[/url] – payday loans , http://mypaydayloans1h.com/#salice-albinutza.blogspot.com payday loans

  43. Anonymous spune:

    I have recently started a site, the information you fast cash loans offer on this site has helped me greatly.
    Thanks for all of your time & work.
    My pagefast payday advance

  44. Rita spune:

    Pentru ca mi-am ocupat in totalitate timpul cu turtele nu ti-am scris pana acum in noua casuta.
    Felicitari, arata foarte bine. Iti doresc mult succes in continuare si multe satisfactii.
    Vinetele sunt apetisante rau. Abia astept sa incerc reteta asta.
    Pupic! <3

  45. maria spune:

    Am facut azi aceasta reteta si a iesit minunat, sotului meu i-au placut tare mult vinetele facute asa, iar fetele au fost in culmea fericiri, deoarece mancau evantai din vinete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.