Vinete cu parmezan la cuptor
Vinete cu parmezan la cuptor e acel gen de mancare de care va veti indragosti. De ce? Pentru ca e simplu de preparat, pentru ca nu va trebuie tehnica, ustensile, ingrediente extravagante si pentru ca e un fel de mancare delicios. Indiferent daca le alegeti pentru pranz sau cina, vinete cu parmezan la cuptor e alegerea perfecta. De vis, as spune. Si imi plac pentru ca se pot prepara tot timpul anului, asta pentru ca le gasiti in supermarket cam in orice luna a anului.
Daca pentru o salata de vinete sau o zacusca cu vinete„ca la mama in bucatarie” e nevoie de vinete de ograda, taranesti, din acea luna speciala a vinetelor, pentru restul preparatelor la cuptor sau tocanite, ne putem ghiftui burtile si bucura sufletul in orice alta luna din an. Nu credeti?
Ingrediente pentru reteta de Vinete cu parmezan la cuptor
- 2 vinete potrivite
- 100 ml suc de rosii
- 1 lingura bulion
- 50 gr parmezan
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- sare
- piper proaspat macinat
- 1/4 lingurita oregano uscat
- busuioc verde
Mod de preparare pentru reteta Vinete cu parmezan la cuptor
Spalati vinetele si uscati-le cu un prosop de hartie. Taiati-le pe lungime in felii grosute de 0.5 cm. Luati tava de copt, de la cuptor si tapetati-o cu prosoape de hartie absorbanta. Puneti feliile de vinete si presarati sare deasupra. Lasati-le 15-20 minute, timp in care le rotiti o data si le schimbati hartia absorbanta. Astfel veti obtine felii de vinete cu crusta crocanta si miez pufos, cui gust dulce si deloc „amarui”, evitand clasica „floscaiala”.
Incalziti cuptorul la 200 grade.
Incalziti intr-o tigaie o lingura de ulei si calitiusor usturoiul feliat foarte subtire. Aveti grija sa nu il ardeti. Ii veti omora tot farmecul. Adaugati sucul de rosii, bulionul si condimentele. Lasati sa dea un clocot si amestecati. Trageti de pe foc. Incorporati parmezanul razuit.
In tava pe copt, peste hartie de copt, randuiti feliile de vinete. Ungeti fiecare felie cu amestecul de sos de rosii si parmezan. Dati la cuptor pentru 15 minute, la 180 grade cu ventilatie daca e posibil.
Cand au capatat crusta, scoateti tava si presatati deasupra vinetelor busuioc proaspat tocat si parmezan din belsug.
Rosii proaspete si salata verde vor incununa reteta asta delicioasa de vinete la cuptor cu parmezan.
Acum vine intrebarea mea: ce fel de vinete la cuptor preparati voi?
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
Lasă un răspuns
Suc de mere, capsuni si ghimbir
One Response to Vinete cu parmezan la cuptor
Știi ce mai trebuie, nu? Doar câteva felii de pâine prăjită, dar nu prea mult prăjită, apoi un pahar de vin rece, așa cum recomandă medicul, așa cum știu și eu că-i bun după un meniu bine pregătit, așa cum e cel prezentat de tine.
Bine, nu e neapărat să ții cont de părerile mele, dar să știi, eu nu mi le schimb. :))))