Cookies de naut cu ciocolata
Cautam sa prepar ceva bun cu naut si aveam un dor si de ceva dulce facut in casa, home made adica. Asa se face ca mi-am adus aminte ca acum ceva vreme am incercat o varianta de prajitura de naut si ciocolata, iar pinterestul mi-a scos in fata niste minunate poze de cookies de naut si ciocolata. Asa ca nu am mai stat pe ganduri. Am luat o conserva de naut de la prietenii mei Sun Food si imediat am preparat biscuitii astia.
Se fac foarte rapid. Se coc in 14 minute. Se lasa la racit pe un gratar metalic si apoi dispar imediat. Sunt moi, pufosi, dementiali de buni a doua zi (daca ai rabdare sa ii lasi pana atunci) sinici nu iti vine sa crezi ca sunt preparati dintr-o conserva de naut.
Miruna a fost super incantata si nici nu i-a venit sa creada cand i-am spus ca sunt facuti din naut.
Ingrediente pentru reteta de Cookies de naut cu ciocolata
- 1 conserva naut Sun Food
- 3 linguri miere de albine
- 2 linguri unt de alune
- 1/4 lingurita praf de copt
- o mana de cipsuri de ciocolata sau 5 patratele de ciocolata neagra 75% cacao
Mod de preparare pentru reteta de Cookies de naut cu ciocolata
Incalziti cuptorul la 180 grade. Puneti o foaie de copt in tava pentru cuptor.
Desfaceti conserva de naut si sucrgeti boabele si lasati-le cateva minute sa se usuce pe un prosop de hartie.
Cu ajutorul unui blender puternic transformati in pasta fina boabele de naut impreuna cu mierea de albine.
Transferati intr-un bol incapator. Amestecati untul de alune si praful de copt. Omogenizati.
Incorporati bucatile de ciocolata taiata grosier sau cipsurile de ciocolata.
Amestecati si nu va faceti probleme daca amestecul este cleios. Asa trebuie sa fie. Cu ajutorul unei linguri puneti cate o bucata de aluat in tava, peste foaia de copt si nivelati. Formele date trebuie sa fie plate, chiar de nu usnt perfect rotunde si chiar de va murdariti pe cate un degetel la transferul in tava.
Dati tava la cuptor, la 160 grade pentru 14 minute. Mai verificati din timp in timp, fiecare isi stie cuptorul. Aveti grija sa nu ii rumeniti foarte tare. Ei trebuie sa fie usor moi la suprafata daca ii impingeti cu degetul.
Scoateti si lasati la racit complet pe un gratar metalic. Amsolut deliciosi. Si daca au trecut testul si Mirunei ii plac, am stabilit ca mai facem!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
Pulpa de porc la multicooker
Lasă un răspuns