Paste cu sos de rosii de gradina
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Uneori, cand iti pui in cap sa faci niste paste si ai si toate ingredientele perfect alese, uneori incepi sa te lauzi singur. Pe persoana fizica si pe principul: daca nu eu, atunci cine :)) glumesc, caci stau si ma uit la fotografiile pastelor astora si jinguiesc la o farfurie asa plina de paste cu sos de rosii de gradina… pfff, ce bune au mai fost! Reteta asta de paste cu sos de rosii de gradina a fost facuta acum mult timp in urma, dar din lene a vazut (saraca) lumina tastelor abia acum… Caci sosul asta bun, dulce-acrisor, gros si usturoiat e facut din rosiile alea mari si carnoase de le-am luat de la Claudiu Ivascu, cand am fost in vizita la Verde Bun. Cred ca sosul asta poate fi repetat acum, mai spre iarna, mai degraba cu rosii din conserva de buna calitate, decat sa folosesti acum niste rosii poloneze sau „spanioleze” sau mai stiu eu de prin Madagascar… caci alea numai rosii bune de un sos asa gros si plin de fruct nu-s bune. Dar mai bine hai sa va zic ce va trebuie pentru reteta asta si poate va induplec sa puneti de-o strachina din asta plina ochi cu paste cu sos de rosii de gradina.
Ingrediente pentru reteta de Paste cu sos de rosii de gradina
- 200 gr paste de grau dur
- 4-5 rosii mari de gradina
- 6 catei de usturoi
- o mana de busuioc
- 1/2 lingurita sare roz
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita otet balsamic
- parmezan
Mod de preparare pentru reteta de Paste cu sos de rosii de gradina
Puneti intr-o cratita incapatoare, apa rece la fiert si cand da in clocot puneti pastele. Am ales niste paste italiene, din grau dur, niste paste de o foarte buna calitate si am fost tare incantata de ele si de rezultatul final. Fierbeti-le conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp faceti sosul din rosii de gradina. Se prepara relativ simplu si am dat toate detaliile la reteta completa pe care o gasiti aici pe blog. Doar sa dati un simplu click. Daca nu aveti rosii de gradina, situatia o puteti rezolva cu niste rosii intregi, din conserva, decojite. Conserve de buna calitate gasiti in orice supermarket si sunt foarte rapid de folosit, in plus scapati si de spalat, curatat, decojit rosiile :))
Cand pastele sunt fierte „al dente” scurgeti-le de apa in care au fiert si introduceti-le in sosul fierbinte. Ideal este sa preparati sosul intr-o cratita, tigaie incapatoare, cu peretii inalti si sa aruncati pur si simplu pastele fierte acolo gustul va fi de neuitat! Dar daca sunteti mai „finuti” puneti pastele intr-un bol si pe deasupora doar sos atat ca trebuie/place. Amestecati si apoi puneti-va in farfurii atat cat va lasa inima. Razuiti parmezan din belsug si cateva frunze proaspete de busuioc pe deasupra.
Pofta mare!
Supa crema de fasole cu cipsuri de cartofi dulci
Lasă un răspuns